Siyaset Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Deklarasyonu imzalandı

Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Deklarasyonu imzalandı

24.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın girişimiyle 2018 “Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Yılı” ilan edilirken dün Ankara’da bu kapsamda hazırlanan “Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Deklarasyonu” düzenlenen törenle imzalandı.

Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Deklarasyonu imzalandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) iş birliğinde bir otelde düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da katıldı. Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın koordinasyonunda gerçekleştirilen etkinliğin, hükümetin çocuk işçiliğiyle mücadele kararlılığının bir ürünü olduğunu vurguladı. Bu yılın “Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Yılı” olarak ilan edilmesindeki katkılarından dolayı başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olmak üzere, tüm bakanlıklara teşekkür eden Emine Erdoğan şunları kaydetti:

“Allah’ın bize emanet olarak verdiği çocuklar bir iş gücü değildir, beşeri sermaye hiç değildir. Çocuk, işlenmeyi bekleyen bir mücevherdir, tertemiz, bembeyaz bir sayfadır. Çocuğun yeri ne sokak ne tarla ne fabrikadır. Çocuğun yeri okuldur. Çocuğun eline ne boya sandığı ne kağıt mendil ne tartı yakışır, çocuğun eline en çok kalem, defter, kitap yakışır.”

‘İnsanlığın yüz karası’

Konuşmasında çocuk istismarı konusuna da değinen Erdoğan, “Çocuk istismarı insanlığın yüz karası, toplumların en büyük ayıbı, dehşetli felaketlerin davetçisi bir konudur. Çocuk tacizine tevessül eden her mahluk en lanetli kelimelerle lanetlenmeli, en ağır hukuki cezaları almalıdır” diye konuştu.

Haberin Devamı

HER ŞEY ÇOCUKLAR İÇİN

Konuşmaların ardından Emine Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitin Bakanı İsmet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İLO Türkiye Direktörü Numan Özcan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Başkanı Kudret Önen, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın katılımıyla deklarasyon imzalandı.