Siyaset Çocuklar hepimizin

Çocuklar hepimizin

17.05.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Çocuklar hepimizin

Çocuklar hepimizin

       CUMHURBAŞKANI Süleyman Demirel, İzmir gezisinin ilk gününde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı dört yurdun iyileştirilmesi için İzmir Valiliği'yle İzmir Ticaret Odası arasında yapılan protokolün imza törenine katıldı.
       Demirel konuşmasına "Çocukların önünde büyükler kalmasın, çocuklar beni görsün" diyerek başladı ve "Bugün İzmir'e ve İzmir'den Türkiye'ye mesajımız çocuklarımızdır. Kimsesiz çocuk yoktur, bu çocukların kimsesi millettir. Anası-babası hepimiziz, bir toplum özürlüsüne, çocuğuna, yaşlısına, çocuğuna sahip çıkıyorsa güçlüdür" dedi.
       Demirel daha sonra Buca'daki İstanbul Teknik Üniversitesi'nden okul arkadaşı olan merhum Recep Ersayın adına yakınlarınca yaptırılan ilköğretim okulunun açılışını yaptı. Demirel, Türk Kadınlar Konseyi İzmir Şubesi'nce yaptırılacak Buca kız öğrenci yurdunun temelini attıktan sonra İşadamı Hikmet Yorgancılar'ın yaptırdığı ilkokulla Gültepe'de İşadamı Ömer Zeybek'in yaptırdığı Ömer Zeybek Ticaret Meslek Lisesi'ni hizmete açtı.

       Demirel, Yaşar Holding Pınar Hindi Et tesislerinin açılışına da konuk oldu. Kemalpaşa'daki tesislerin açılışı sırasında, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Yaşar, Türkiye'de hayvancılığa gereken ilginin gösterilmemesinden yakınarak hayvancılık şurasının toplanmasını istedi. Yaşar, Demirel'e tarıma dayalı bir Yaşar Üniversitesi kuracakları müjdesini de verdi. Türkiye'nin bir zamanlar etrafındaki ülkelere et ve canlı hayvan satan bir ülke olduğunu hatırlatan Demirel, "Türkiye, Balkanlar'da sürü bırakmadı. Buradan aldığı sürüleri de hayvancılıktan başka bir şey yapmanın çok zor olduğu Erzurum'daki kombinalarda kesti. Bunları üzüntümden söylüyorum" dedi.

Yazarlar