Siyaset ‘Çok bölündük, ayrıştık artık helalleşmeliyiz’

‘Çok bölündük, ayrıştık artık helalleşmeliyiz’

09.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa ziyareti öncesi Gaziantep’te Şanlıurfalı kanaat önderleri ve Gaziantep Şanlıurfalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği üyeleri ile bir araya geldi.

‘Çok bölündük, ayrıştık artık helalleşmeliyiz’

 

Toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, camiye, kışlaya, adliyeye siyasetin sokulmaması gerektiğini aksi durumda toplumun ayrışabileceğine dikkat çekerek, “Her birimizin kimliği kendi şerefidir. Kimlik siyasetin konusu olamaz. Bu ülkede 84 milyon aynı şekilde yurtseverdir. 84 milyonun hepsi eşittir. İnancından kimliğinden ötürü ayrıştırırsan olmaz. Artık bizim helalleşmemiz lazım. Çok bölündük ve ayrıştık, artık helalleşmeliyiz. Bu ülkede başbakan ve gencecik fidanlar idam edildi. Kimi alkışladı kimi öfkelendi ama bunları bir tarafa bırakıp artık helalleşmeliyiz. Politikacılar eski yaraları kaşıyıp oy almak ister. Ancak eski eski de kaldı” dedi.

Haberin Devamı

‘Niye kavga edelim?’

Kılıçdaroğlu, gençlere güzel ve kavgasız bir Türkiye bırakmak zorunda olduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Biz çocuklarımıza güzel ve kavgasız bir Türkiye bırakmak zorundayız. Bugün İYİ Parti, Demokrat Parti ve Saadet Partisiyle bir ittifak kurduk. Geçmişte bu partiler neredeyse birbirinin düşmanıydı. Ama bugün her liderin olgunlaştığını, ne kadar güzel hareket ettiğini ve siyaseti saygı üzerine inşa ettiğini görüyoruz. O zaman niye kavga edelim” diye konuştu.

‘Adayın kim olacağına ittifak karar verecek’

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde önceki gün düzenlenen İl Başkanları Toplantısı’na başkanlık etti. Edinilen bilgiye göre basına kapalı toplantıda il başkanları, CHP liderine “İlimize gidince, bu toplantıdan çıkınca, bize sorulacak ilk soru; cumhurbaşkanı adaylığı meselesi olacak, nedir buradaki durumumuz?” sorusunu yöneltti. Kılıçdaroğlu bunun üzerine Millet İttifakı’nın önemine vurgu yaparak, “Ortada bir ittifak var. Cumhurbaşkanı adayının kim olacağına bu ittifak karar verecektir” dedi.