Siyaset ‘Costner açılımı desteklemedi’ tartışması

‘Costner açılımı desteklemedi’ tartışması

08.10.2009 - 03:13 | Son Güncellenme:

Costner’ın menajeri ile konuşan MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, sanatçının “Kürt açılımına” ilişkin bir beyanatı olmadığını açıkladı

‘Costner açılımı desteklemedi’ tartışması

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Ak Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı’ndan yapılan “ABD’li aktör Kevin Costner’ın demokratik açılımı desteklediğine” ilişkin açıklamanın doğru olmadığını öne sürdü. Costner’ın Uluslararası Halkla İlişkiler Temsilcisi ile telefon ve internet aracılığıyla iletişim kurduğunu anlatan Vural, “Bana gelen mailde, Costner’in hiçbir zaman bu tür konularda yorum yapmadığı belirtiliyor” dedi. Vural, Ak Parti’den Costner ile nasıl bağlantı kurduklarını açıklamalarını istedi.
Vural, dün düzenlediği basın toplantısında, Ak Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı’nın söz konusu açıklamasını değerlendirirken, Costner’in Uluslararası Halkla İlişkiler Temsilcisi Arnold Robinson’la telefon ve internet aracılığıyla iletişim kurduğunu ve kendisine Costner’ın Türkiye’nin iç politik meseleleri hakkında konuşmaya ehil addetmediğinin ve bu konuda hiçbir zaman bir yorumda bulunmadığının ifade edildiğini söyledi.

İşte yanıt metni
Robinson’un Vural’a gönderdiği yanıt metni şöyle: “Kevin Costner’ın idari ekibi olarak, sorunuzun yanıtı için size bilgi veriyoruz. Biz Bay Costner’ın dünya çapındaki halkla ilişkiler temsilcileriyiz. Sizin sorunuzla ilgili olarak, Bay Costner, kendisine çok nazik davranan Türkiye ve halkını seviyor. Bilindiği kadarıyla, bu konu Türkiye’nin iç polikikasıyla ilgili. Bay Costner bu tür konularda konuşmak için kendisini vasıflı görmemektedir ve böyle bir yorumda asla bulunmamıştır.”

Haberin Devamı

‘Costner açılımı desteklemedi’ tartışması

‘Costner açılımı desteklemedi’ tartışması

MHP’li Oktay, kendisine gönderilen elektronik mektupta, Costner’ın Türkiye’nin iç politika konularında hiçbir zaman konuşmadığını açıklarken mimik ve jestlerini de konuşturdu.
Fotoğraf: MUSTAFA İSTEMİ

Sözen: Bize böyle bilgi geldi
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın Kevin Costner’in demokratik açılımı desteklediğine ilişkin Ak Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı’ndan yapılan açıklamanın doğru olmadığına ilişkin açıklamasına karşılık, “Dolaylı olarak organizasyon şirketi aracılığıyla bize böyle bir bilgi gelmişti. Biz ulaşmadık onlara, onlar bize ulaştı” dedi. Sözen, organizasyon şirketinden yapılan açıklamada da Costner’ın destek cümlesinin olmadığının hatırlatılması üzerine, “Burada yorum farkları var” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Konsere geleceğini söyledi’
Organizatörler Ahmet San ve Cüneyt Ortan, bir basın bülteni yayımladı. Costner’ın “açılıma destek” verdiğine ilişkin bir ifadenin yer almadığı bültende, özetle şunlar kaydedildi:
“Sayın Edibe Sözen Ahmet San’ı arayıp Kevin Costner’ı 3 Ekim’de yapılacak olan Ak Parti Kongresi’ne davet etmiştir. Kevin Costner o tarihte turnede olduğundan davete icabet edemeyeceğini ama konser için 16 Ekim’de Türkiye’ye geleceğini söylemiştir.”