Siyaset 'Çözüm diye sundukları devletin çözülmesidir'

'Çözüm diye sundukları devletin çözülmesidir'

21.06.2012 - 16:45 | Son Güncellenme:

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, millet iradesiyle hükümete yetki verilmesine rağmen, "Kafaları karışık, bu iradeyi kullanamıyorlar" diyerek, terörün siyati, hükümeti ve demokrasiyi rehin aldığını belirterek, "Çözüm diye sundukları, devletimizin çözülmesidir" dedi.

Çözüm diye sundukları devletin çözülmesidir

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Vural, 8 askerin şehit olmasının ardından, anaların yüreğine ateş düştüğünü belirterek, "Türkiye'yi yöneten iradenin ne kadar aciz olduğunu, kafasını nasıl kuma gömdüğünü, nasıl bir teslimiyetçi anlayışa sahip oldukları ortadadır" diyerek şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Suriye'yi öncelikli mesele olarak gören hükümet, malesef Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne kasteden bölücü terör örgütünü birinci mesele olarak görmemektedir. 'Dicle'nin kıyısında bir kurt kuzuyu kapsa hesabı benden sorulur' diyen Başbakan'a sesleniyorum. Asıl sen her gün şahadet şerbetini içen kınalı kuzularımızın hesabını ver. Bunun sorumluluğunu hisset. Onları şehit edenlerle Oslo'da yaptığın kirli pazarlıkların hesabını ver.'Terör taviz, taviz terör' PKK'nın, AKP'nin şimdi de yeni CHP'nin taktiği haline geldi.

-"ZİRVE DEĞİL, ZIRVA"-

PKK vuruyor, AKP açılım yapıyor, CHP açılım ortağı oluyor. Türkiye'yi nereye götürmek istiyorsunuz. Malesef bugün Türkiye Cumhuriyeti siyaseti, hükümeti, demokrasisi, hukuk devleti PKK tarafından adeta rehin alınmıştır. Bugün terörle mücadele değil, aslında terörün siyasal amaçlarına devleti ve milleti teslim etme gayretine girilmiştir. İşte terörü azdıran budur. PKK'nın silahlı olarak yapmadığını silahsız olarak yapması için bu millete çözüm dayatması yapıyorlar."

Haberin Devamı

Bu tip saldırıların ardından hemen acil zirve yapıldığını hatırlatan Vural, "Sanki bu güne kadar teröre karşı bir politika belirlenememiş, o gün herşeye karar verilecek. Zirve değil, zırva bunlar" dedi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın saldırıdan sonra "Sayıca fazlaydılar, ellerinde silah da vardı" sözlerini sert şekilde eleştiren Vural, "Ağlamaktan sorumlu Başbakan Yardımcısı, sözlerini anlamak mümkün değil. Sohbet etmeye mi geliyorlardı yani" diyerek şunları söyledi:

"Sizin çözüm diye sunduğunuz milletimizin ve devletimizin çözülmesidir. PKK silahla askerimize saldırıyor. 'Biz milleti ve devleti çözdürmeyiz böyle bir çözümün parçası olmayız' diyen MHP'ye de AKP ve CHP saldırıyor. Bugün geldiğimiz noktada 'teröristlerle masaya oturmayız' diyorlar. Oslo'da masaya oturuyorlar. Güvenlik güçlerimizi savaş suçlusu sayan mutabakatlara imza atıyorlar. Utanmadan sıkılmadan 'şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak' diye söylüyorlar. KCK'nın önünü açıyorlar, 'özerklik yetmez bağımsızlık isteriz' diyenlerle karşılıklı serenat yapıyorlar. Başbakan diyor ki, 'hiç kimse bizimle terörü pazarlık konusu yapmasın' Türkiye işte böyle yönetiliyor maalesef. Her saldırı sonrası bir operasyon başlıyor. Benim askerlerim kınalı kuzu dedik de kurbanlık koyun mu?

Haberin Devamı

2002 yılında sıfır terörle aldığınız ülkeyi terör girdabına sokarak, 'açılım' adı altında terörü meşrulaştırmak, PKK'yı muhatap almak, KCK'ya mihmandarlık, İmralı Kandil arası postacılık, Obama'ya taşeronluk yapmaktasınız. Artık terör örgütü kendisine verilen tavizlerin sonunu görmek istiyor. Utanmadan sıkılmadan şehitlerin kanı üzerinden, anaların gözyaşları üzerinden çözüm pazarlıyorlar. Utanmalısınız. Sizler birer siyaset katili olmuşsunuz. Devletin ağlamaktan öte yapması gereken hususlar vardır. Siyaset vampirlerine sesleniyorum. Terör üzerinden açılım pazarlamayın. Anaların gözyaşları üzerinden açılım pazarlamayın. Bu kan üzerinden siyasettir. Kan üzerinden açılım yapılmaz. Şehitlerimizi ve analarımızı istismar ediyorsunuz."

Haberin Devamı

-"MİLLETİN VERDİĞİ YETKİYİ NİYE KULLANMIYORSUNUZ?"-

Terör örgütünün bertaraf edilmesi için Türk milletinin hükümete yetki verdiğini hatırlatan Vural, "5 defa verdik ne oldu. Kandile Türk bayrağı dikilmesinden niye rahatsız oluyorsunuz? Kaçakçılığın PKK'yı beslemesini niye durdurmuyorsunuz? Niye istihbarat toplamıyorsunuz?" diye sordu.

Vural şöyle devam etti:

"Beyefendiler sırça köşklerde benim kanım üzerinden açılım pazarlıyorlar, tezgah kurmuşlar. Besliyorsunuz dağdakini, ovaya getiriyorsunuz, Oslo'da görüşüyorsunuz, kalleşlik yapanlarla oturuyor müzakere ediyorsunuz, sonra o ölen Mehmetçiklerin analarının gözyaşı üzerinden açılım ve çözüm pazarlıyorsunuz. Politik açılımlarla cesaretlendiren siz değil misiniz? Şimdi dağdaki, 'AKP ve CHP bir araya geldi, görüşlerimi kabul ediyor' diyor. Çözüm diye millete yutturmaya çalıştığınız şey, Müslüman ülkesinde salyangoz satmak. Bunu bu millet yutmaz. Buradan sesleniyorum, AKP ve CHP, bir çözümünüz var ise bu çözümü millete açık şekilde anlatmazsanız namertsiniz."