Siyaset Çözüm önerilerini iktidara anlatacak

Çözüm önerilerini iktidara anlatacak

19.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin dış politikasında ciddi bir savrulma olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Çeviköz koordinasyonunda oluşturulan kurul, yurt içinde ve dışındaki faaliyetleriyle ortaya çıkaracağı çözüm önerilerini iktidarla da paylaşacak

Çözüm önerilerini iktidara anlatacak

CHP, dış politika konularında etkin faaliyet yürütmek ve tespit edilen sorunlara çözüm önerileri geliştirmek amacıyla Dış Politika Danışma Kurulu oluşturdu. Kurul’un, faaliyetleriyle ortaya çıkaracağı çözüm önerilerini iktidarla da paylaşacağı bildirildi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz’ün koordinasyonunda oluşturulan, aralarında eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin ile Faruk Loğoğlu ve Osman Korutürk gibi isimlerin de bulunduğu Dış Politika Danışma Kurulu, ilk toplantısını önceki gün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirdi.

‘En birikimli partiyiz’

Çeviköz, Kurul’un oluşturulma amacı ve faaliyet kapsamına ilişkin olarak, şu bilgileri verdi: “Son dönemde Türkiye’nin dış politikasında ciddi bir savrulma izliyoruz. Geleneksel dış politika çizgimizin saptırıldığını görüyoruz. Dış politikada Türkiye’nin saygınlığının aşındırıldığı bir süreçten geçiyoruz. Bu durum bizi üzüyor. Partimizin dış politikasında geçmişte rol oynamış önemli isimleri var. Bu bakımdan en geniş birikime ve isim listesine sahip yegane partiyiz. Bu kişiler, kendi deneyimlerini, birikimlerini çeşitli vesilelerle kamuoyu ile paylaşıyorlar. Bu görüşleri değerlendirelim, bu üretken fikirleri partinin bilgi ve birikim dağarcığına katkı sağlayacak şekilde bir sinerjiye dönüştürelim dedik. Bu şahsiyetleri bir araya getirelim ve parti çatısı altında kurumsal bir nitelik kazandıralım dedik.”

Haberin Devamı

‘Dört başlıkta beyin fırtınası’

Çeviköz “Sayın Genel Başkanımızın başkanlığında çok yararlı bir toplantı gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemde, dış politikada etkin olmak amacıyla ne gibi adımlar atacağımız, nasıl yöntem izleyeceğimiz konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Dört ana başlık üzerinde beyin fırtınası yaptık. Birinci konuyu Suriye meselesi, ikinci konuyu Doğu Akdeniz, üçüncü konuyu ABD başta olmak üzere batı ile olan ilişkileri, dördüncü konuyu ise, Türkiye-AB ilişkileri oluşturdu. Bu toplantıları bundan sonda da rutin olarak gerçekleştireceğiz. Kurul olarak uluslararası düzeydeki konular için bazı etkinlikler de planlıyoruz” dedi.

‘Hükümetle paylaşacağız’

Çeviköz, “Çözüm önerilerinizi iktidar yetkilileriyle de paylaşacak mısınız” sorusu üzerine, “Tabii bu sadece parti için değil, Türkiye için bir çalışma. Türkiye’nin dış politikasına yönelik bir takım tespitlerimizi hem kamuoyu ile paylaşmayı, hem de atılabilecek bazı adımlarla ilgili olarak yönetime telkinlerde bulunmayı amaçlıyoruz. Görüşlerimizi yönetimle de paylaşmayı düşünüyoruz. Çalışmalarımız hakkında hükümete bilgi vermek şeklinde düşüncemiz var” ifadelerini kullandı.