Siyaset ‘Cumhur İttifakı dağılır’ iddialarına yanıt: Çok beklerler!

‘Cumhur İttifakı dağılır’ iddialarına yanıt: Çok beklerler!

01.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mart yerel seçimleri sonrasında gündeme getirdiği “Türkiye İttifakı” kavramı sonrası, Cumhur İttifakı’nın dağılacağına ve MHP liderinin bu konuda açıklama yapacağını öne sürenlere esprili bir dille yanıt vererek, “Çok beklerler” dedi.

‘Cumhur İttifakı dağılır’ iddialarına yanıt: Çok beklerler

‘Cumhur İttifakı dağılır’ iddialarına yanıt: Çok beklerler
Erdoğan’ın 18 Nisan’da gündeme getirdiği, “Türkiye İttifakı”na MHP temkinli yaklaşmıştı. Yapılan son açıklamaların ise soru işaretlerini giderdiği gözleniyor. Bahçeli’nin kurmaylarıyla yaptığı değerlendirmelerde, Erdoğan’ın ifade ettiği “Türkiye İttifakı”nın 82 milyona dönük olduğu ve milli hedeflerde buluşma çağrısı olduğunun altı çiziliyor. Erdoğan’ın Kızılcahamam kampında, “Cumhur İttifakı’nın bu ortak paydanın lokomotifi, itici gücü ve en büyük temsilcisi. Kavlimize, ahdimize ve 15 Temmuz gecesi meydanlarla kurduğumuz ittifaka olan bağlılığımızı sonuna kadar sürdüreceğiz” sözleriyle Cumhur İttifakı’na sahip çıktığı değerlendirmesi yapılıyor.

Haberin Devamı

MHP’li kaynaklar, AK parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’na başka bir siyasi partinin eklenmesi konusuna sıcak bakmıyor. “HDP ve İYİ Parti ile bizim herhangi bir zeminde bir arada olmamız mümkün değil” diyen kaynaklar, HDP ve İYİ Parti ile fiili bir birlikteliğin MHP’nin kendini inkar olacağını ifade ediyor.

Esprili yanıt

MHP’de, “Türkiye İttifakı” kavramının gündeme gelmesinin ardından Cumhur İttifakı’nın sona ermesi için pusuda bekleyenlerin harekete geçtiği tespiti yapılırken, bazı çevrelerin, “Cumhur İttifakı bozuluyor” algısı yaratma çabasına girdiği belirtiliyor. Bahçeli, son Başkanlık Divanı’nda medyada ittifakın bittiğine dair şu gün şu saat açıklamalarda bulunacağına ilişkin iddialara vurgu yaparak, esprili bir dille “Bizim şu gün 11.00’de açıklama yapacağımızı dahi yazıyorlar. Çok beklerler” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Haberin Devamı

İttifak sürecek

Bahçeli’nin, kurmaylarıyla sohbetlerinde Cumhur İttifakı’nın başarıyla çıktığı 31 Mart seçimleri sonrasında da başladığı gibi dimdik ayakta olduğunu ve yıkılmasının söz konusu olmayacağını yinelediği kaydedildi. MHP’nin Cumhur İttifakı’na sadakatle bağlı olduğunu ifade eden Bahçeli’nin, ittifakın millet nezdinde takdir gördüğünü, siyasi ve ahlaki yönlerden birçok kez sınavdan geçtiğini dile getirdiği belirtildi. Türkiye İttifakı’nı önemsediklerini kaydeden partilerin Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde bakanlık veya başka koltuklar peşinde olduklarına dair medyaya bilgiler yansıdığını belirten Bahçeli’nin şu ifadeleri kullandığı öğrenildi:

“Cumhur İttifakı hiçbir pazarlık üzerine kurulu değildir. Bugünkü hükümet içinde bulunmak için bir talepte bulunmadık. İttifakı çıkar beklentisi ile yapmadık. Cumhur İttifakı masa başında kurulan bir ittifak değildir. Cumhur İttifakı çıkara, al-ver sürecine dayalı bir ittifak da değildir. Cumhur İttifakı’nın duruşu, iradesi, mayası, ahlakı sağlamdır. İttifakımızın hedefleri ise sarsılmazdır. Bu dimdik duruş aynen devam ettirilecektir. Milletimiz de Cumhur İttifakı’na sahip çıkmıştır. Kimse boş yere beklemesin, Cumhur İttifakı Türkiye’yi 2023’e taşıyacak.”