Siyaset ‘Cumhur İttifakı’nda konsolidasyon ilerliyor’

‘Cumhur İttifakı’nda konsolidasyon ilerliyor’

07.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün 24TV’de gündeme ilişkin konuştu.

‘Cumhur İttifakı’nda konsolidasyon ilerliyor’

Erdoğan, özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

MUHALEFET SORUNU: (Kılıçdaroğlu’nun “YPG Türkiye’ye mi saldıracak?” açıklaması) Türkiye’nin beka sorunuyla birlikte en önemli sorunu muhalefet sorunudur. YPG’nin, PYD’nin beka sorununun bir tarafı olduğunu eğer göremiyorsa ana muhalefetin başı, bu ülkede beka sorunu nedir bunu tanımlamaktan da uzaktır. 100’ün üzerinde vatandaşım, askerim şehit olacak; sen bunu beka sorunu olmaktan çıkaracaksın. Buraya 23 bin TIR silah, mühimmat geldi. Bunlar YPG’ye PYD’ye geldi. Bunlar bu silahları, mühimmatı Kuzey Suriye’de Türkiye’ye karşı kullanıyor. Bay Kemal’e sorarsanız PKK da terör örgütü değil. YPG demek PKK demektir. ABD’li senatörler sonunda anladılar. Ziyaretime gelen Amerikalı önemli bir senatöre videodan anlattım; görünce ‘Haklısınız, bunlar terör örgütü’ dedi.

Haberin Devamı

ŞİRAZESİNDEN ÇIKMIŞ: (Erdoğan’ın muhalefete “terörist” dediği iddiası/Meral Akşener’in açıklamaları) Bu kadın şirazesinden çıkmış. Kısa bir süre önce Denizli’deydim. Orada böyle bir ifade kullanıp kullanmadığımı Denizlili kardeşlerim biliyorlar. Bunlar ortak oldular ya bir yerinden kapacak. Zaten Bay Kemal yalancı, bu da ondan yalanı iyi kaptı. Erdoğan, “Türkiye’de Kürdistan yok. Eğer sen Kürdistan’ı çok seviyorsan, Kuzey Irak’ta Kürdistan var, buyur git” diyor. Yoksa ben HDP’ye oy verenlere nerede “Terörist” demişim bunu ispat etsinler. Ben ne gerekiyorsa onu yaparım.

ANKETLERİN CİDDİYETİ KALMADI: Bazı anketlerin manipülasyon için kullanıldığına şahit oluyoruz. Biz anketleri mizi kendimiz yapıyoruz. “Nereye kadar bunlara güveniyorsunuz?” derseniz, 4-5-6 seçim öncesi anket ciddiyetleri kalmadı.

KONSOLİDASYON İLERLİYOR: (Erdoğan’ın “Cumhur İttifakı’nda konsolidasyonda sıkıntı var” açıklaması) Her geçen gün bu konsolidasyon ilerliyor. İlk zamanlar biraz sıkıntı vardı ama günler geçtikçe gittiğim illerde özellikle MHP’li kardeşlerimle partimin mensubu kardeşlerimi bir arada görüyorum. Cumhur İttifakı Türkiye’nin yeniden inşaası için bir şanstır. Dolaştığım bütün illerde bu havayı görüyorum.

BİZ MAHCUP OLMADIK: Bay Kemal’e soruyor televizyon programında, “İnce’yi niye yapmadınız?” diyor. “Onun belediyecilik geçmişi yok” diyor. Sanki kendisinin geçmişi vardı İstanbul’a aday yapıldığı zaman. Erdoğan’ın geçmişinde belediye başkanlığı yoktu ama Erdoğan tamamen siyaset ve özel sektörde ticaretle uğraşmış birisiydi. İstanbullu’ya biz mahcup olmadık.

Haberin Devamı

SEFİLLERİ OYNAYACAKLAR: İzmir perişan, susuz. İzmir Körfezi pislikten geçilmiyor. Rezillik ama bunlar halledemez. (“CHP’li belediyeler maaşları ödeyemiyorlar” sözleri üzerine) Daha bunlar iyi günleri. Sefilleri oynayacaklar. Finans, insan, bilgi yönetimi çok önemlidir. Bu üçü halledilmediği sürece batarsınız.

TAKİPSİZ BIRAKILMAZ: (FETÖ ile mücadele) Müebbet, ağırlaştırılmış müebbet, 10 yıl, 15 yıl... Ha cezasını çektikten sonra çıkar çıkmaz o ayrı bir konu. Bütün bu süreçler takipsiz bırakılamaz. Bir ülkenin istihbaratı bunlar için var. Bunların meşhur bir ahlâksızı vardı. Yargı adli kontrolle serbest bıraktı. Nerede bu adam? Açık söyleyeyim Adil Öksüz. Aynı şekilde Can Dündar. 5 yıla mahkumiyeti söz konusu; adli kontrolle onu da serbest bırakıyorlar. Adam bıraktığı gün kaçıp gitti.

Haberin Devamı

Şenol Bey’i tebrik ettim

Şenol Bey’in milli takımın başına gelmesine çok sevindim. Kendisini de tebrik ettim. Şenol Bey’le dünya üçüncülüğünü kazandık. Böyle bir başarısı var. İşin kökünden geliyor. Teknik direktörlük hayatı başarılarla dolu bir isim.