Siyaset ‘Cumhur İttifakı zaferle çıktı’

‘Cumhur İttifakı zaferle çıktı’

14.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün MKYK toplantısında, yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi.

‘Cumhur İttifakı zaferle çıktı’

Yaklaşık 3 saat süren toplantıda Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, sunum yaptı. Toplantıda, AK Parti’nin yüzde 45 oyu ile gücünü koruduğu 700’ü aşkın yeri alarak büyük başarıya imza attığı, Doğu ve Güneydoğu’daki tablonun ‘umut verici’ olduğu ifade edildi. Milliyet’in parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Erdoğan mesajları verdi:

Haberin Devamı

MİLLETİMİZ SORUMLULUĞU BİZE VERDİ: Tüm saldırılara rağmen millet arkamızda. Cumhur İttifakı’nın yüzde 52’nin üzerinde bir oyu var. Bu çok büyük bir rakam. İstanbul, Ankara sembol olduğu için moral bozukluğu yaratmış olabilir, ama genel anlamda değerlendirildiğinde Cumhur İttifakı bu seçimden zaferle çıktı. Kimsenin moralini bozmasını istemiyorum. Çünkü ortada moral bozacak bir tablo yok. Unutmayın ki sembol bir iki yerdeki kayıplara karşın il, ilçe, belde düzeyinde, il genel meclisinde ve belediye meclislerinde birinci parti yine biziz. Aslında bu seçimde de milletimiz sorumluluğu bize verdi.

YAPICI MUHALEFET: Kaybettiğimiz, ancak meclislerinde çoğunluk olduğumuz yerlerde, yıkıcı değil yapıcı muhalefet yapacağız. Kamunun, vatandaşın lehine işleri destekleyeceğiz. Ötekileştirmeden, vatandaşın yararına ne varsa yanında olduk, olacağız.

Haberin Devamı

İSTİŞARELER YAPACAĞIZ: 27-28 Nisan’da tüm belediye başkanları ve parti yönetiminin katılımıyla kapsamlı değerlendirmeleri yapacağız. Bu süreçte tüm birimlerden raporlar gelecek. İstişarelerde, analizlerde çıkan tabloya göre atmamız gereken adımlar varsa atacağız. Kimseye suç bulmadan, kendimizi sorgulayarak en ideal sonuca ulaşacağız.

YSK NE KARAR VERİRSE KABUL EDECEĞİZ: (İstanbul seçimleri) Sonuç ne olursa olsun, YSK ne karar verirse versin biz bunu kabul edeceğiz. Her türlü olasılığa hazır olmamız gerekiyor. İstanbul’un tekrarının olmaması için de bundan sonraki seçimlerde farklı bir çalışma yapmamız lazım. Bu seçimde sandık kurulları noktasında eksik kalındı. Seçmen kütüklerinde muhtarlık seçimleri için çok fazla nakiller olmuş. Anadolu’ya 300 bin kişi gitmiş. Bu çok anlamlı bir şey değil.

Gençler için özel çalışma

MKYK’da Özhaseki’nin sunumu sırasında gençler, yeni seçmenler ve entelektüel kesime ulaşmakta sıkıntıya dikkat çekmesi üzerine Erdoğan’ın, “Ulaşamadığımız gruplara ulaşmalıyız. Bunlar için farklı bir çalışma yapmamız gerekir” dediği ve Gençlik Kolları’na “yeni seçmenlere ulaşma konusunda” detaylı çalışma talimatı verdiği öğrenildi. Erdoğan’ın konuşmasında dikkat çektiği muhtarlık seçimleri nedeniyle özellikle büyükşehirlerden Anadolu’ya seçmen kaydının taşınması sorununa karşı ise bazı MKYK üyelerinden, muhtarlık seçiminin belediye seçimlerinden ayrılması önerisi geldi. Erdoğan’ın da, “Bununla ilgili bir çalışma yapabilir” dediği bildirildi.