Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya’da konuştu: 31 Mart seçimi, beka meselesine dönüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya’da konuştu: 31 Mart seçimi, beka meselesine dönüştü

28.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bölgede meydana gelen son hadiselerin 31 Mart’ı salt bir yerel seçim olmaktan çıkardığını söyleyen Erdoğan, “Bu seçimler ülkemiz açısından beka meselesine, beka seçimine dönüşmüştür” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya’da konuştu: 31 Mart seçimi, beka meselesine dönüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da ilçe belediye başkan adayları tanıtım törenine katıldı. Kürsüye çıkmadan önce bir süre Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in oğlu Akant Türel’e sarılarak oturan Erdoğan, 81 vilayete ve 81 milyona hep aynı hizmetleri götürdüklerini anlattı. Erdoğan, “Aynı muhabbetle baktık. Doğu, batı, kuzey, güney demedik hepsini bir ve beraber kucakladık. Milletimiz de bize aynı anlayışla baktı. Her ilden, ilçeden her toplumsal kesimden oy alabilen tek parti AK Parti’dir. Millete olan sevgimizle gerektiğinde ölümün üzerine yürümekten geri durmadık. Vesayet güçlerinden terör örgütlerine, darbecilere adar bu milletin hakkına, hukukuna, istiklaline, istikbaline saldıran kim varsa hepsinin karşısına dikildik. Eksiklerimiz, kusurlarımız, hatalarımız belki yanlışlarımız elbette olmuştur. Milletimize olan muhabbetimizde, ülkemize olan sevgimizde samimiyiz” dedi.

Haberin Devamı

‘Tarihi mücadele’

“Bilhassa son 5-6 yıldır milletin önünü kesmek, ayağına pranga vurmak için oynanan oyunlara karşı verdiğimiz mücadele gerçekten tarihi öneme sahiptir” ifadelerini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti: “Sınırlarımız içinde ve dışında aynı mücadeleyi sürdürüyoruz. Büyük bir üzüntüyle ifade ediyorum ki ülkemizin önündeki en büyük engel çarpık ve kifayetsiz muhalefet anlayışıdır. Bu parti yıllarca Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in istismarını yapmıştır, hala da yapıyor. Bu parti yıllarca laiklik adı altında ayrımcılık, çağdaşlık adı altında medeniyet ve tarih düşmanlığı peşinde koştu. Tek parti devrinden beri demokrasi ve kalkınma yolunda atılan her adıma karşı çıkan CHP, işi artık bölücülerle birlikte hareket etmeye kadar vardırdı. Bölücü terör örgütü ile kol kola yürüyor, varsın yürüsünler... Söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu. Biz kimin kimle yürüdüğüne bakıyoruz. Ondan sonra hak ve hakikat istikameti gösteriyor. İstismarcıları hüsrana uğratmaya var mıyız?”

Haberin Devamı

‘İkinci yol kazası olmasın’

AK Parti Antalya Teşkilatı tarafından verilen yemekte de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya’yı 2023’e taşımak olduğunu söyledi. Erdoğan, “Antalya son 10 yılda hem AK Parti’nin hizmet belediyeciliğini hem de CHP’nin istismar belediyeciğini yaşamış bir şehirdir. 2009’daki yol kazasının Antalya’ya maaliyetleri oldu. Antalya 31 Mart’ta ikinci bir yol kazasını kaldıramaz. Hepimize sorumluluk düşüyor” diye konuştu.

Bölgede meydana gelen son hadiselerin 31 Mart yerel seçimini “salt bir mahalli idareler seçimi” olmaktan çıkardığını belirten Erdoğan, “Bu seçimler ülkemiz açısından beka meselesine, beka seçimine dönüşmüştür. Bölücü örgütün siyasi uzantıları ve Pensilvanya tarafından desteklenen karşı bloğun; vatan ve beka gibi hiçbir hedefi hiçbir hassasiyeti yoktur. Yegane hedefi AK Parti’ye çelme takmak, 24 Haziran’ın öcünü almaktır. İçinde Kandil’in, Pensilvanya’nın, ülkemize husumeti aşikar tüm çevrelerin olduğu ittifakın yerli ve milli olması mümkün değildir” dedi. CHP PM Üyesi Zeki Kılıçaslan’ın “Milli olmak HDP ile ittifak yapmaktır” açıklamasını hatırlatan Erdoğan, “Dillerinin altındaki baklayı çıkarmışlardır. Bölücü örgütün uzantılarına koltuk değnekliği yapmayı millilik olarak gören zihniyet, ülkemize yıkım getirecektir. Milletin değerleri ile kavgalı anlayıştan başka bir şey beklenemez. Yıkım ittifakının karşısında milli bir set gibi duracak yegane kadro buradadır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Gece yarısı telefonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gece İstanbul İl Teşkilatı’nda sandık görevlilerini aradığını da ifade ederek “Hangi sandıkta görevliler biliyor mu diye gece 12 ile 1 arası aradım. Maşallah hepsi nerede görevli olduğunu biliyor. Bir gece sizin de içinizde bazılarınızı arayabilirim. İşi sıkı tutacağız; gevşekliğe, rehavete yer yok” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya’da konuştu: 31 Mart seçimi, beka meselesine dönüştü

Dört ilçede MHP adayına destek

Erdoğan, Antalya’nın 19 ilçesindeki AK Parti adaylarını açıkladı. AK Parti’nin elinde bulunan 11 ilçeden 7’si yeniden gösterilirken Akseki, Kaş ve Serik ilçelerinde mevcut başkanlarla yola devam edilmedi. Şu anda MHP’de bulunan Alanya ve Korkuteli’nde MHP adaylarının desteklenmesine karar verilirken CHP’nin elinde olan Kemer’de de MHP’nin adayına destek verildi. 2014’te MHP’nin kazanmasına karşın AK Parti’ye geçen Finike’de AK Parti aday göstermedi ve burada MHP adayını destekleme kararı aldı. Erdoğan, MHP’li adayları tanıtırken, “Pazara kadar değil, mezara kadar bir yolculuk olacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Eski vekil aday oldu

AK Parti’nin eski Antalya milletvekili, MKYK Üyesi Gökçen Özdoğan Enç de Muratpaşa ilçesinin adayı oldu. Enç, TBMM’deki geçen dönemki Anayasa görüşmelerindeki saç saça, baş başa kavga ile günlerce konuşulmuştu.

‘Yanlış yaparlarsa oradayız’

Antalya’da 841 milyon TL bedelli 27 projenin açılışını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

KAFA YAPISI BOZUK: Yıllarca ülke kaynaklarını vatandaşlarımıza hizmet yerine bir avuç seçkine peşkeş çeken zihniyetin elinde eziyet görmüştür. Yıllarca Türkiye’nin yoksulluğuna, geri kalmışlığına bahane olarak imkan yetersizliği gösterildi. Ne zaman ülke yönetimini devraldık, gördük ki, mesele imkansızlık değil zihniyet, zihniyet. Kafa yapısı bozuk. Türkiye aynı Türkiye olduğu halde yer altından petrol fışkırmadığı gökyüzünden para yağmadığı halde bir anda şahlanışa geçtik. Zihniyet değişti. İhracat ve ticarette başarılar elde ettik.

Haberin Devamı

DÜNYADA ÖRNEK OLACAK: İHA, SİHA, zırhlı taşıyıcı biz yapıyoruz. Şimdi İHA’nın büyüğünü yapıyoruz ki birkaç ay içinde bitecek ve dünyada örnek teşkil edecek.

DAHA KARARLIYIZ: Terörle mücadelede nereden nereye geldik. ‘İnlerine gireceğiz’ dedim, girdik. Girmeye devam ediyoruz. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Ülkemize girmeden yerinde onları bitireceğiz. Boşa çıkardığımız her saldırı hem gücümüze güç katıyor hem de mücadele azmimizi biliyor. Dün olduğundan daha da kararlıyız.

KAFALARINA İNDİK: Sınırlarımızın yanı başında ülkemize saldırmak için bekleyen terör örgütleri beslenip kışkırtılıyor. Biz de ne yaptık kafalarına kafalarına indik. Cerablus, El-Bab, Afrin’de indik mi indik. Şimdi de hazır bekliyoruz yanlış yaparlarsa yine oradayız.

‘MHP’yle sahada olacağız’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Erdoğan’ın Başbakanlığından bu yana en çok ziyaret ettiği ilin Antalya olduğunu ifade ederek, “MHP’den arkadaşlarımızla beraber sahada olarak 31 Mart akşamı size güzel haberi vermek istiyoruz. Türkiye’nin bekası için ittifakı kurduk. CHP belediyeciliğinin Antalya’yı karanlığa sürüklediğini de unutmayalım” dedi.