Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP’ye yüklendi: İlk işleri IMF’ye teslim olmak

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP’ye yüklendi: İlk işleri IMF’ye teslim olmak

12.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP’nin Türkiye’yi IMF kapılarında süründürdüğünü söyleyen Erdoğan, “Türkiye’yi IMF cenderesinden biz kurtardık. CHP’lilerin söylediklerine bakacak olursak, ülke yönetimini ele geçirirlerse ilk yapacakları iş Türkiye’yi yeniden IMF’ye teslim etmek olacak” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP’ye yüklendi: İlk işleri IMF’ye teslim olmak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Keçiören ve Sincan’da toplu açılış törenlerine katıldı. CHP’ye ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’a yüklenen Erdoğan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

AYIRMAYACAĞIZ: Ankara sıradan bir il değil. İstiklal Harbini yönetmiş, cumhuriyetimizi kurmuş bir şehirdir. Ankara, rahmetli Menderes’e rahmetli Özal’a sahip çıkmış bir şehirdir. Ankara, siyasetinden sanayisine yerli ve milli olan her şeye yüreğini açan şehirdir. Büyükşehirde Mehmet Özhaseki, Keçiören’de Turgut Altınok kardeşimizle beraber yola devam edeceğiz. 31 Mart akşamı inşallah bu ikiliyi birbirinden ayırmayacaksınız. Geçmişte defalarca deneyip başaramamış bir şahsı yeniden bu CHP sahneye sürdü. İktidarıyla belediye başkanlarıyla buraları farklı konuma getireceğiz.

ADAY DİYE ÖNE SÜRÜLEN PROJE: Ankaralı kardeşlerimizin karşısına mecburiyetten değil memnuniyetle oy vereceği verdiği her oyun karşılığını hizmet olarak alacağı bir aday çıkardık. Tanıdığımız Ankara aday diye öne sürülen projeyi 31 Mart’tan sonra bir kez daha evine geri gönderecektir. Yenimahalle’ye de Altındağ başarılı belediye başkanı Veysel Tiryaki kardeşimizi aday gösterdik. İstiyoruz ki buralardaki başarılı süreç devam etsin ama Yenimahalle’deki düşüşü tersine çevirelim.

Haberin Devamı

CHP SORUNU: Türkiye’nin pek çok sorunu sıkıntısı elbette vardır. En önde geleni CHP sorunudur. Tek parti CHP’sinin bu ülkeye maliyeti öylesine büyüktür ki hala o dönemin yanlışlarının faturalarını ödemeye devam ediyoruz. Daha acısı CHP’nin hala aynı kafada gidiyor hatta bundan da iftihar duyuyor olmasıdır. CHP’nin başındaki zat çıkmış yine milletimizin kafasını karıştırmaya çalışıyor. İttifak yaptıklarını sayıyor. Asıl büyük ittifak içindeki parti ve arkasındaki örgütü, bölücü terör örgütünü gizliyor. Asıl büyük ittifakı bölücü örgütün güdümündeki partiyle yaptılar. Kandil’deki terör baronlarının yaptıkları açıklamalardan biliyoruz. Bu zat çözüm üretmekten bahsediyor. Tartışmalardan anlıyoruz ki partisinin çözmesi gereken en büyük sorun kendisi olmuş.

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP’ye yüklendi: İlk işleri IMF’ye teslim olmak

EN BÜYÜK TEFECİ IMF: Türkiye’nin tefecilere teslim edildiğinden söz ediyor. Dünyadaki en büyük tefeci IMF’dir. IMF ile ilk anlaşmayı CHP yapmıştır. Aynı kafadaki ekip yapmıştır. IMF kapılarında kim süründürdü? CHP. Türkiye’yi IMF cenderesinden kim kurtarmıştır, biz kurtardık biz. IMF’ye olan borç 23 milyar dolardı. Kucağımızda bulduk. Hem yatırım yaptık hem borç ödedik. Şu anda IMF ile işimiz yok. CHP’lilerin söylediklerine bakacak olursak, ülke yönetimini ele geçirirlerse ilk yapacakları iş Türkiye’yi yeniden IMF’ye teslim etmek olacak.

Haberin Devamı

İş Bankası’nı er veya geç devredeceğiz: Dünyada Atatürk’ün mirasını amacı dışında kullanmakta ısrar ederek banka hissedarı tek parti olma sıfatlı CHP’nin bu işlere yatkınlığını biliyoruz. İş Bankası’nın yüzde 28.5 gibi ortağıdır. Böyle bir şey yok. ‘Biz oradan para almıyoruz ki’ diyor. Dört tane yönetim kurulu üyen var, üyelerin ne yapıyor belli değil. Ama onu da Gazi’ye uygun olarak atacağız adımları ve bu hisseyi hazineye er veya geç devredeceğiz. Konu CHP olunca demokrasilerde asla yeri olmayan parti-banka ilişkisine bile kılıf bulanlar ülkemizin IMF’e teslimini alkışla karşılayacaklardır. Sebze meyvedeki yükselişi bırakın Türkiye’nin tüm sanayisini ticaretini tarımını ihracatını çökertecek adımlar ardı ardına gelecektir. Ülke olarak bunların hepsini geçmişte yaşadık.

Haberin Devamı

‘Çok işimiz var’

“İzmir Körfezi, pislikten, kokudan geçilmiyor. Aynen benim aldığım İstanbul’un Haliç’i gibi” diyen Erdoğan, İzmirlilerin bu kez Cumhur İttifakı’na destek vereceğine inandığını söyledi. Erdoğan şöyle devam etti: “İstanbul neydi? Ankara neydi? Biz devraldıktan sonra ne oldu? Daha güzel olacak... Nihat kardeşimizle İzmir’i de pırıl pırıl yapacağız.”

‘Ankara’yı metrobüsle tanıştırmamız lazım’

Erdoğan, açılıştan sonra Sincan’da Yavuz Sultan Selim Millet Kıraathanesi’ni ziyaret etti. Kıraathanede gençlerle çay içen Erdoğan, kek ve simit yedi. Erdoğan, burada “Ankara’yı metrobüsle tanıştırmamız lazım. Bir de raylı sistem ve konuşmamda söylediğim gibi tramvayla” ifadelerini kullandı.

Emine Erdoğan: Hedef üreten ülke olmak’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Twitter hesabından “11 Şubat Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü”ne ilişkin paylaşımda bulundu.

Haberin Devamı

Emine Erdoğan, “Bilim ve teknolojiyi takip eden değil, tasarlayan ve üreten ülke olmak en büyük hedefimiz. Bunun ön koşulu ise kadınların bu süreçte eksiksiz yer almalarıdır” ifadelerini kullandı. Ulusal Antarktika Bilim Seferi’ne katılan ekibin içinde başarılı bilim kadınlarının olmasının kendisini memnun ettiğinin altını çizen Emine Erdoğan, geleceğe yön veren tüm kadınlara başarılar diledi.

Emine Erdoğan, paylaşımında “WomaninScience” etiketine de yer verdi.

Yazarlar