Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İstanbul tespiti: Birkaç gündür rüzgâr döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İstanbul tespiti: Birkaç gündür rüzgâr döndü

15.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletvekillerine 23 Haziran’da gerçekleştirilecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için, “Birebir, ev-ev çalışın” talimatı verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İstanbul tespiti: Birkaç gündür rüzgâr döndü

Milliyet’in AK Parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Erdoğan’ın önceki gün AK Parti milletvekilleri onuruna verdiği iftar sonrası yapılan toplantı istişare havasında gece yarısına kadar sürdü. Erdoğan’ın, “Allah’ın izniyle İstanbul’u kazanacağız bir sorun yok. Bu seçimi biz alacağız. Bunun için herkes çalışacak Burada hemşehrilerinizi odaklayan bir çalışma yapın. Meclis günlerinin dışında kendi seçim bölgesinde acil işi olmayanlar İstanbul’a destek versin” dediği bildirildi. “Birkaç gündür rüzgar döndü muhalefetin gerisinde kalmayalım. Biz de gündem yaratalım, yeter ki kendimize güvenelim” diyen Erdoğan, “İstanbul daha güzel olacak” sloganıyla “oylar çalındı” söylemini örnek verdi.

Haberin Devamı

Erdoğan’ın Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den övgüyle söz ettiği ve “herkes çalışıyor, Allah razı olsun” diyerek MHP’lilere teşekkür ettiği de belirtildi. Toplantıda söz alan bazı vekiller, İstanbul seçimlerinde “herkesi kucaklayan” bir söylem kullanılması, “sert üsluptan” kaçınılması ve “beka” söyleminden vazgeçilmesi ve İstanbul seçiminde önemli rol oynayan Kürt seçmenleri, “incitmeyecek, onlara daha yakın gelecek” bir dil kullanılması gerektiğine işaret etti.

Erdoğan’ın bunun üzerine, “İtiraz edilen nedir? Neyi söyleyip, neyi söylemeyecekmişiz? Biz zaten onlara yakınız, değer veriyoruz. PKK ile Kürt vatandaşımızı aynı kefeye koymuyoruz. Bölgede her yeri abad eden biziz. Ama siz bunları yeterince anlatmıyorsunuz. Gidin vatandaşa yaptıklarımızı anlatın” dediği öğrenildi. Erdoğan’ın bir başka vekilin “İstanbul’da taksicileri yanımıza çekmemiz lazım. Önceki seçimde bizden uzaklardı” demesi üzerine ise, “Bizden bazı istekleri var. Bunları seçim öncesi yapıp yapmamayı değerlendireceğiz. İstanbul’da taksi ücretlerini yüzde 15 dolayında artırabiliriz” ifadelerini kullandığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Bazı vekillerin 3600 ek gösterge düzenlemesi ve emeklilikte yaşa takılanların durumunu gündeme getirmesi karşısında da Erdoğan’ın ve ilgili bakanların “maliyeti çok yüksek” değerlendirmesinde bulundukları bildirildi.