Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasına sırt dönmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasına sırt dönmeyeceğiz

03.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İsrail parlamentosundaki Arap milletvekillerini kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, Filistin davasına ve Filistin halkına sırtını dönmeyecektir. Elimizdeki tüm imkânları kardeşlerimizle paylaşmayı sürdüreceğiz” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasına sırt dönmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail parlamentosundaki Arap milletvekilleri ile beraberindeki heyeti kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğlen saatlerinde Kısıklı’daki konutundan çıkarak, Tarabya’daki Cumhurbaşkanlığı Köşkü’ne geçti. Ardından Huber Köşküne gelen Erdoğan, İsrail parlamentosundaki Arap kökenli milletvekilleri ile bir buçuk saat görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı, basına kapalı gerçekleşen kabulde, Filistinde işgalin son bulması, barışın ve huzurun tesisi için elindeki tüm imkanları kullandığını belirterek, “Türkiye Filistin davasına ve Filistin halkına sırtını dönmeyecektir. Elimizdeki tüm imkanları kardeşlerimizle paylaşmayı sürdüreceğiz” dedi.

Haberin Devamı

‘Hiçe saymaktır’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabul ettiği milletvekillerine, İsrail parlamentosunda Filistinlilerin iradesinin temsilcisi olarak üstlendikleri kritik görev için teşekkür etti.

Erdoğan, İsrail parlamentosundaki Arap milletvekillerine birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye devam etmeleri çağrısında bulunarak, Gazze’de yaşanan İsrail zulmüne, “Yahudi ulus devlet yasasına” ve Türkiye ile ilgili sarf edilen asılsız söylemlere karşı gösterdikleri duruş için müteşekkir olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail parlamentosunda kabul edilen sözde “Yahudi ulus devlet yasasının” İsrail vatandaşı Filistinlilerin de haklarını açık ve net bir biçimde hiçe saydığını kaydetti.

7 yıl sonra ODTÜ’de

Haberin Devamı

Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan, ODTÜ’de Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi’nin açılışını gerçekleştirecek. Erdoğan, 6 Şubat Çarşamba, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde, “ODTÜ Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi”nin açılışı törenine katılacak. Açılışı yapılacak merkezin internet teknolojileri, siber güvenlik, savunma ve eğitim teknolojileri konularında projeler geliştirmesi hedefleniyor. Merkezde yılda 500 milyon dolarlık yazılım ihracatı da gerçekleştirilmesi, bin 500 uzmana istihdam sağlanması da planlanıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteğiyle yapımına 2015 sonunda başlanan merkez, 13 bin 500 metrekaresi ofis alanı ve 3 bin 500 metrekaresi sosyal alan olmak üzere toplam 33 bin 500 metrekare kapalı alandan oluşuyor.

Erdoğan, Başbakanlığı döneminde ODTÜ’de Göktürk-2 uydusunun törenine katılmış ve bu tören öncesi üniversitede geniş katılımlı protesto gösterileri düzenlenmişti. Öğrenciler polisin sert müdahalesi ile karşılaşmış, Erdoğan da protestoculara tepki göstermişti. Çarşamba günkü tören için ünversitede geniş güvenlik önlemleri alınması bekleniyor. Erdoğan’ın çarşamba günü gerçekleştireceği ziyaret, üniversitenin tatil olduğu döneme denk gelirken, rektörlüğün ders seçimi tarihi olan 6-8 Şubat tarihlerini de 11-12 Şubat’a ertelediği ileri sürüldü. Açılış töreninin yapılacağı yer olarak duyurulan, “ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi”nin öğrenci etkinlikleri için kullanılmasına, şubatta tadilatta olduğu gerekçesiye izin verilmemişti.

Haberin Devamı

Ürdün Kralı İstanbul’da

Ürdün Kralı 2. Abdullah İbn El Hüseyin dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak İstanbul’a geldi. 2. Abdullah İbn El Hüseyin’i Atatürk Havalimanı’nda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu karşıladı. Ürdün Kralı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasına sırt dönmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile eşi Rania el Abdullah’ı Tarabya Köşkü’ne gelişlerinde karşıladı. Erdoğan ve 2. Abdullah’ın bir araya geldiği yemekte, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da yer aldı. Türkiye ile Ürdün arasındaki ikili ilişkilerin gözden geçirildiği görüşmede, çeşitli alanlarda iş birliğinin güçlendirilmesi için atılabilecek adımlar ele alındı. Görüşmede, başta Filistin olmak üzere bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Haberin Devamı

Minibüsçülerle sohbet etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail parlamentosundaki Arap milletvekilleri ile beraberindeki heyeti kabul etmek üzere Kısıklı’daki konutundan Tarabya Köşkü’ne geçerken minibüs durağında aracını durdurdu. Erdoğan, kendisini ellerinde Türk bayrakları ile karşılayan minibüsçüler ve S.S. 19 Nolu Sarıyer İlçesi Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hakan Akkaya’yı bir süre dinledi. Erdoğan, daha sonra Tarabya Köşkü’ne geçti. Akkaya, gazetecilerin sorularını yanıtlarken “Sağ olsun Cumhurbaşkanımız geçerken durdu. Derdimizi dinledi. Biz de ona sıkıntılarımızı dile getirdiğimiz bir dosya verdik” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasına sırt dönmeyeceğiz