Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! 60 hâkim-savcının görev yeri değişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! 60 hâkim-savcının görev yeri değişti

21.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlarla, birçok bakanlık ve kuruma yeni atamalar yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla bazı büyükelçilerin görev yerleri değiştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı 60 hâkim-savcının görev yeri değişti

Türkiye’nin Singapur Cumhuriyeti Büyükelçisi Murat Lütem ve Moğolistan Büyükelçisi Muhittin Ahmet Yazal merkeze alındı. Singapur Büyükelçiliği’ne NATO ve Avrupa-Atlantik Güvenlik ve Savunma İşleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Burçin Gönenli, Moğolistan Büyükelçiliği’ne ise, Enerji ve Çok Taraflı Ulaştırma Genel Müdür Yardımcısı Zafer Ateş atandı. Nijerya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne Hidayet Bayraktar’ın atanmasına karar verildi.

Ayrıca Dışişleri Bakanlığı bünyesinde açık bulunan Personel Genel Müdür Yardımcılığı’na Uygar Mustafa Sertel, Destek Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı’na da Ahmet Akıntı getirildi.

99 kaymakam atandı

Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nca 60 hâkim ve savcının görev yerlerinin değiştirilmesine yönelik atama kararları da, Resmi Gazete’de yayımlandı. Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri Yılmaz Çiftçi, Ankara Hâkimliği’ne atandı. Beş Danıştay tetkik hâkimi de çeşitli illerin vergi ve idari mahkemelerinde görevlendirildi. Atama kararlarıyla, 13 il müftüsünün görev yerleri de değiştirilirken, Giresun Müftüsü Muhittin Oral görevden alındı. Açıkta bulunan Konya İl Müftülüğü’ne Doç. Dr. Ali Öge getirildi.

Kaymakamlık kursunu başarıyla tamamlayan 99 kaymakam adayının ataması yapıldı.

TEDAŞ’a yeni genel müdür

TEDAŞ Genel Müdürlüğü’ne ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’na, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Ömer Sami Yapıcı atandı. TEDAŞ Genel Müdürlüğü’nde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliği’ne Mahmut Yağız, BOTAŞ Genel Müdürlüğü’nde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliği’ne Muhammed Talha Pamukçu ve Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nde açık bulunan I. Hukuk Müşavirliği’ne Murat Demir getirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü Hasan Özlü ile Tarım ve Orman Bakanlığı 12. Bölge Müdürü Ahmet Usta görevden alındı. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine, Bekir Karacabey getirildi.