Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimseyi dışlamadan önümüzdeki döneme hazırlanacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimseyi dışlamadan önümüzdeki döneme hazırlanacağız

14.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Partili milletvekillerine hitaben “Hiçbir kardeşimizi dışlamadan, kırmadan, sürekli yeni insanlar kazanarak önümüzdeki döneme hazırlanacağız” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimseyi dışlamadan önümüzdeki döneme hazırlanacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde AK Parti Milletvekilleri ile iftarda bir araya geldi. Erdoğan, şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

SIKINTILAR YAŞADIK: 24 Haziran seçimlerinde elde ettiğimiz neticelerin enine boyuna sorgulama imkanı bulamadan mahalli seçimlere girmek zorunda kaldık. Milletvekili seçimlerinde yeterli başarıyı elde edemediğimiz yerlerin çoğunda belediye başkanlığı seçiminde de sıkıntılar yaşadık. Demek ki ortada üzerinde hassasiyetle durmamız gereken sorunlar var. Bunları gözden kaçırıyor değiliz.

İYİ ANLATMAMIZ GEREK: Hiçbir arkadaşımızı, kardeşimizi dışlamadan, kırmadan, kenara koymadan, vefasızlık etmeden sürekli yeni insanlar kazanarak önümüzdeki döneme hazırlanacağız. Velev ki bizim gönlümüzü, kalbimizi kırsalar da. Bu konuda en büyük desteği sizlerden bekliyorum. AK Parti’yi ve Türk siyasetini yeni vizyonlarla, projelerle, isimlerle hep birlikte zenginleştireceğiz. Önümüzdeki kısa vadeli en önemli işimiz yenilenme kararı verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleridir. Bu seçimlerin niçin yenilendiğini milletimize çok iyi anlatmamız gerekiyor. Seçim Kanununda geçtiğimiz yılın mart ayında yapılan değişiklikle sandık kurulu başkanı ve bir üyesinin bir kamu görevlisi yani memur olması şartı getirilmiştir. 24 Haziran 2018 seçimlerinde kanunun bu hükmüne aykırı herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığını bilmiyoruz. Çünkü ilçe seçim kurulları sandık kurulu memur üyelerinin listelerini partilere vermiyordu. 31 Mart’ta büyükşehir seçimleri konusundaki usulsüzlükleri, hataları araştırırken sandık kurulu üyeleriyle ilgili yanlışı da tespit ettik.

Haberin Devamı

ÇOK CİDDİ YOLSUZLUK: 31 Mart seçimlerindeki tek sorun 62 bin sandık kurulu üyesinden 20 bine yakınının usulsüz atanması değildir. Burada çok ciddi yolsuzluklar yapıldı. YSK, kanuna aykırı sandık kurulu üyelerinin görev yaptığı 101 sandıktaki oy sayım döküm cetvellerinin imzasız mühürsüz ve yazıları eksik olarak sisteme işlendiğini belirlemiştir. Böylece kanuna aykırı her iki işlemin birden gerçekleştiği toplamda 42 bin oya tekabül eden 123 sandık ortaya çıkarılmıştır. Sandıklara sahip çıkma konusundaki en küçük bir zafiyetin nasıl neticelere yol açacağını hep birlikte gördük. Seçim çalışmalarında sergilenen dağınıklığın, yanlışların bencilliklerin, tembelliklerin içe dönük mücadele anlayışının bizi nerelere getirdiğini hep birlikte gördük.

Haberin Devamı

KENDİ AJANDALARINI ÖNE ÇIKARANLAR: AK Parti’yi milletin partisi olarak değil de kendi heva ve heveslerinin aracı gibi görenlerin bu çatı altında yeri yoktur. Gerek 24 Haziran’daki milletvekili, gerek 31 Mart’taki belediye başkanlığı seçimleri bu bakımdan bize çok kıymetli dersler vermiştir. Türkiye’nin en kritik mücadelelerinden birini verdiği bir dönemde partimizin zayıf düşürme pahasına kendi ajandalarını öne çıkaranlara izin vermeyeceğiz, vermemeliyiz.

OYLARI ÇALDILAR: Herkes 31 Mart’ı izlediği gibi şimdi de 23 Haziran’ı takip ediyor dünyada. Yahu niçin Avrupa Amerika, İstanbul seçimiyle bu kadar ilgileniyor da Amerika’da 3 milyon az oy almasına rağmen Trump’ın seçilmesiyle ilgilenmiyor? Seçimi kazandığı halde oyları çalınan AK Parti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimseyi dışlamadan önümüzdeki döneme hazırlanacağız

KAYBETMEK DE VAR: Siyasette kazanmak da var kaybetmek de var. Kazanırsak İstanbul’a ve onun temsilcisi olduğu kadim medeniyetimize en güzel hizmetleri yapmanın gayreti içinde olacağız. Kaybedersek 2023’e kadar milletimizin gönlüne daha güçlü şekilde girmenin mücadelesini vereceğiz.

Haberin Devamı

MEMLEKET YOK: Seçim tarihine kadar geçecek her günü dolu dolu değerlendireceğiz. Sizlerden Meclis çalışmalarına ara verene kadar Genel Kurul günleri Ankara’da, diğer günler İstanbul’da çalışmalarınızı yürütmenizi istiyorum. İstanbul 81 vilayetimizin temsilcisinin olduğu bir şehir. İstanbul’daki hemşehri dernekleriyle sık sık buluşarak bu işi lehe çevirmemiz lazım. Onun için çok çalışacağız, koşturacağız. Bayram tatiliyle birlikte tamamen İstanbul’a yoğunlaşacaksınız. Bu seçimde memleket yok, bayramı burada kutlayacağız.

Putin ile İdlib’i görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmenin detaylarını Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter’dan paylaştı. Buna göre Erdoğan, rejimin son iki haftadır İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesine yönelik ateşkes ihlallerinin endişe verici boyuta ulaştığını belirterek, sivillerin yanı sıra okul ve hastanelerin hedef alınmasının terörle mücadeleyle izahının mümkün olmadığını ifade etti. Erdoğan, rejimin amacının İdlib’te Türk-Rus işbirliğini sabote etmek ve Astana ruhunu zedelemek olduğuna işaret etti. Erdoğan, gerilimin tırmanmasının Anayasa Komitesi’nin ihdası ve siyasi sürecin akamete uğratılması riskini beraberinde getirdiğine dikkati çekti. İki lider Soçi Mutabakatı’na bağlılıklarını teyit etti.