Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘Albayrak’ çıkışı: Damat kadar taş düşsün başınıza

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘Albayrak’ çıkışı: Damat kadar taş düşsün başınıza

11.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP’den Berat Albayrak’a yönelik iddialara tepki gösteren Erdoğan, “Damat kadar taş düşsün başınıza. Tutturmuşlar şu kadar para nerede? O kadar para hepsi bu milletin Hazine’sinde ve Merkez Bankası’nda” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘Albayrak’ çıkışı: Damat kadar taş düşsün başınıza

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Son haftalarda CHP zihniyeti mensupları yoğun tweet yarışındalar. Yatıyorlar kalkıyorlar damat da damat. Damat kadar taş düşsün başınıza. Tutturmuşlar şu kadar para nerede? O kadar para hepsi bu milletin Hazine’sinde ve Merkez Bankası’nda. Kaybolan bir şey yok. Eğer kayıp varsa bunlar sizdedir. Sizin şu anda sözcünüz, Hazine’de çantacı olarak dolaşırdı” dedi.
Erdoğan partisinin grup toplantısında konuşmasına başlamadan önce Saadet Partisi’nden istifa edip AK Parti’ye geçen Iğdır’ın Tuzluca ilçesi Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan’a AK Parti rozetini taktı. Erdoğan, konuşmasında özetle şunları söyledi:

BAYKAL’A ÖVGÜ: AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerinden yüzde 34 oy oranı ve 363 milletvekili ile açık ara birinci parti çıkıp iktidara gelmişti. Ancak iktidar partisinin genel başkanı olarak biz siyasi yasaklı olduğumuz için maalesef Meclis dışında kalmıştık. O dönemde CHP Genel Başkanı olan Sayın Deniz Baykal’ın sergilediği demokratik duruşla Meclis’te kısa sürede yapılan bir kanun değişikliğinin ardından yasağımız kalktı. 9 Mart 2003’te Meclis’teki yerimizi aldık, ardından da Başbakanlık görevini üstlendik.

YATIYORLAR KALKIYORLAR DAMAT : Enerji alanındaki en büyük yatırımlarımızdan biri Akkuyu Nükleer Güç Santrali’dir. Türkiye’ye nükleer güç santrali kazandırmak için yola çıktığımızda pek çok sıkıntıyla karşılaştık. Bunun başı CHP zihniyetidir... Son haftalarda bir şey dikkatimi çok çekiyor; özellikle bu CHP zihniyeti mensupları bir yoğun tweet yarışındalar. Yatıyorlar kalkıyorlar damat da damat, damat da damat. Damat kadar taş düşsün başınıza.

KAYBOLAN BİR ŞEY YOK: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yaptığı yıllardan itibaren Sayın Berat Bey’in o dönemlerde attığı adımları acaba CHP zihniyetinin geçmişinde görmek mümkün mü? Tutturmuşlar ‘şu kadar para nerede?’ O kadar para hepsi bu milletin Hazine’sinde ve Merkez Bankası’nda. Kaybolan bir şey yok. Eğer kayıp varsa bunlar sizdedir. Biz görevi CHP zihniyetinden devraldığımızda IMF’ye borç 23.5 milyar dolardı. Merkez Bankası’nın rezervi 27.5 milyar dolardı. Ya sizin şu anda sözcünüz Hazine’de çantacı olarak dolaşırdı ve ne yazık ki hiçbir zaman bu ülkenin ne Hazine’sini ne Merkez Bankası’nı güçlendirmediler. Ama bizimle Merkez Bankası da güç buldu.

ÇOK NANKÖRSÜNÜZ: Bizim bir tane ne sismik, ne sondaj gemimiz yoktu. Ama Berat Bey’in görevde olduğu dönemde üç tane sondaj, iki tane de sismik araştırma gemisi aldık. Şimdi bir tane daha sondaj gemisini Fatih Bey’in döneminde alıyoruz ve filomuz dünyada belki de en güçlü filolardan bir tanesi haline geliyor... Ey o tweet’i atanlar, işte damat diye dalga geçtiğiniz Berat Bey’in döneminde bu adımlar atıldı. Aynı şekilde Tuz Gölü’nün altını doğalgazla depolama sürecine girdik. Yani çok nankörsünüz be. Akkuyu Nükleer Santrali de Berat Bey’in görevde olduğu dönemde başladı. Sayın Putin’le inşallah üçüncü reaktörün temel atma törenini yapacağız. Birkaç ay sonra da dördüncü reaktörün temel atma törenine sıra gelecek...

BUNUN ADI FİNANS: Bay Kemal, bunlardan anlar mısın? O yanındaki çantacıların bunlardan anlar mı? Biraz bunlara kafa yorun kafa. Kafa yorun da millet de sizi adam sansın. Türkiye bu üç sondaj gemisini 450 milyon dolara mal etmiştir. Şayet bu gemileri sıfırdan inşa ettirmeye kalksaydık, 2 milyar 100 milyon dolar ödememiz gerekecekti... Türkiye’ye bu kazanımları sağlayan Berat Albayrak ve Fatih Dönmez’e ben şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum... Anladın mı Bay Kemal? Bunun adı finans. Kalkıp da sen bize ‘Merkez Bankası’nın şu kadar parası nereye gitti, ne oldu’ bunları sorma. Siz tarihinize bakın. Sizin dönemlerinizde IMF’ye olan borçlanma, Merkez Bankası’nın rezervleri nasıl buharlaştı siz bize onun hesabını verin. Bizim verilecek bir hesabımız yok, biz yere çok sağlam bastık.

Korona haritası güncellenecek: (Koronavirüs salgını) Önümüzdeki hafta kabine toplantımızda illerimizdeki gelişmeleri değerlendirerek normalleşme haritamızı güncelleyeceğiz.

Fotoğraf: MUSTAFA İSTEMİ