Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan anket sorusuna yanıt: Meydanlar en büyük anket

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan anket sorusuna yanıt: Meydanlar en büyük anket

27.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV’de gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan anket sorusuna yanıt: Meydanlar en büyük anket

Erdoğan, özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

MANİPÜLASYON VAR: En büyük zevki meydanlarda alıyorum. Biz mesajı verdiğimizde o da yakınlarına, akrabasına ulaştıracak. Anketlerde ciddi manipülasyon var. Meydanlar en büyük anket.

KENDİNE GEL SEN: İzmir’e gelenler hizmet vermedi. Nihat Bey inanıyorum ki İzmir’e çok şey kazandıracaktır. İstanbul’da malum, Binali Yıldırım Bey var. Ulusal ve uluslararası bazda Binali Bey’in tecrübesi çok önemli. Karşısındaki adayın İstanbul gibi bir şehirde öyle bir deneyimi söz konusu değil. Beyefendi 37 tane vaatte bulunmuş, 2 tanesini yapmış. Erdoğan, İstanbul’a aday olduğu zaman ne tecrübesi vardı diyor. Önce kendine gel sen.

YSK KARARINI VERİR: (Burhanettin Kocamaz’ın aday olamaması) İl seçim kurulu dedi ki bir siyasi partiden müracaatını yapan saati geçirmişse ki 10 dakika geçirdiği söyleniyor. Oradan aday olamayan bir başka partiden aday olamaz hükmünü verdi, iş bitti. Nihai karar, YSK’nındır. YSK, hangi kararı verirse iş bitmiş olur.

Haberin Devamı

DAHA ÖNCE DE KURANLAR OLDU: AK Parti olarak şöyle bir anlayışımız var. Biz bu olaya bir dava olarak bakıyoruz, sıradan bir parti değil. Davaya ihanetin olmaması lazım. Ayrılanlar oldu, isim vermeye gerek yok. Bir daha onlarla beraber yol yürümek mümkün değil. Ama biz bunları kovmadık, gidin demedik. Bizim tek bir gayemiz var. Millete hizmet. Bütün dava arkadaşlarımızla bu uğurda yola devam ediyoruz, devam etmek isteyenler yine bizimle beraberdir. Bizde tasfiye olmaz, bayrak yarışı olur. Biz bugüne kadar kimseyi tasfiye etmedik. Parti kuracaklarmış, şu olacakmış, bu olacakmış, daha önce kuranlar oldu ama akıbetleri belli. Başka partilerde bu adımlar atıldı, onların da akıbetleri belli. Dürüstlük, samimiyet sadakat çok önemli.

BEDELLİ DAİMİ: (Yeni askerlik sistemi) Şu anda taslak bir tasarı noktasına geldi. Seçim sonrası bunun üzerinde duracağız ve milletimizin askerlikle bağını zedelemeyecek, sürdürülebilir sistemle yaşanan yığılmayı, bu sorunu gidereceğiz. Artık bedelli daimi olarak var. Bunu her iki taraf da içerde olanlar da dışarıda olan da aynı bedeli ödemek suretiyle bunu yapma imkanı yakalayacak. 6 ay, 12 ay meselesi var. Bu konuyla ilgili çalışmalar nihai noktaya geldi. Seçim sonrası bunu meclis açıldığında kanunlaştıracak ilk işlerimizden birisidir diyeceğim kanun bu olacak.

Haberin Devamı

HAK ARARKEN CEZAEVİNDE YATTIK: Beyoğlu Belediye Başkan adaylığı... Orada maalesef sayım tutanaklarının birleştirilmesinde bir oyun oynandı ve orada bir rakamı sildiğin anda bakıyorsun sayı binler olarak düşüyor. Bunu gözlerimizle yakaladık o zamanki ilçe seçim kurulu başkanının önüne bunları getirdik ama dinlemedi. Hatta baktım okulun üst katında maalesef masa kurulmuş, alkol alıyorlar. Ben de ‘Bu alkolik halinle mi adil bir seçim yöneteceksin’ dedim. Bundan dolayı bize dava açtılar. Hak arama olayından dolayı Bayrampaşa Cezaevi’nde bir hafta yattım.

Güvenli bölge bize emanet olacaktır

ABD ASKERLERİ SEMBOLİK OLACAK: (ABD’nin Suriye’den çekilmesi) Trump’la yeni görüştüm, bu konuları ele alma fırsatımız oldu. Tahmin edildiği gibi bir şey olmayacak. Onların askerinin büyük bir çoğunluğu çekilecek. Sembolik olarak 300-400 kişi, koalisyon güçleri olarak 500 kişiyi bırakma söz konusu olabilir. Bizim için önemli olan güvenli bölgenin Türkiye’nin kontrolünde olması. Fransa Başkanı Macron görüşme talebinde bulundu. Seçim kampanyası var, fırsat buldukça size döneriz dedik. . Bize tehdit oluşturan bir bölgeyi birilerine emanet edemeyiz. Suriye’nin toprak bütünlüğü konusunda da hassasız.

Haberin Devamı

BU İŞ TAKVİMLE OLMAZ: (Münbiç) Bir takvimle bu iş olmaz. ‘Bir gece ansızın gelebiliriz.’ 90 gün bitti, ikinci 90 gün bitti. Aşiretler sürekli gelin diyorlar. Biz de bu noktada hazırlıklıyız. PYD, YPG terör örgütleri, Münbiç’ten tamamen çıkarılacak. Bunların elinde bulunan silahlar bize verilen söz var çünkü Amerika tarafından toplanacak.

LAVROV’UN TESPİTİ YANLIŞ: Her etnik unsurun içinde iyi insanlar çıkabileceği gibi terörist de çıkar. Putin’le yaptığımız görüşmelerde Lavrov hep yanımızda olmuştur. PKK’yla ilintili tüm gruplar terör örgütüdür. Bu Kürt de olabilir, Fransız, Alman, İtalyan da olabilir. Bizi adeta Kürt düşmanı gibi lanse etmenin gayreti içine girmek yanlıştır. Sayın Lavrov’un tespiti yanlış bir tespittir. Dışişleri Bakanım gerekli uyarıyı yapmıştır.

Haberin Devamı

GERİ ADIM SÖZ KONUSU DEĞİL: (S400 sistemi) Bu Türkiye’nin güvenliği için şart. Putin bu konuda bize olumlu yaklaştı. Kredi şartları olarak bize güzel bir imkan sundu. Siz de bize iyi şartları sağlarsanız buna da varız. Şimdi anlaşalım diyorlar ama S400’leri bırakın. Trump son görüşmemde bana hak verdi. S400’ten geri adımımız kesinlikle söz konusu değil.

VENEZUELA’DAN KAÇIP GELEN YOK: (Guaido’nun ‘Venezuela’dan Türkiye’ye kaçtılar’ iddiası) Maduro seçilmiş bir liderdir. Guaido seçilmiş bir lider değil, meclis başkanlığına gelmiş birisidir. Öyle anlatıyorlar ki sanki ülkede her taraf açlık, sefalet. Ben kısa süre önce oradaydım. Böyle bir şey yok. Venezuela’nın altınına, elmaslarına el koyma operasyonundan başka bir şeye benzemiyor. Afrika’da da aynı şey yapıldı. Benim ülkeme Venezuela’dan kaçıp gelen hiç kimse yok. Venezuela’da devlet sıfırlanmış değil ki. Oradan herhangi bir yetkili gelir buradaki yetkililer ile görüşür.