Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sert Gara tepkisi: Katliamı üzerime yıkmaya çalışıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sert Gara tepkisi: Katliamı üzerime yıkmaya çalışıyor

25.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın teröristleri inlerinde bitire bitire yola devam edeceğini belirterek, katliamdan kendisini sorumlu tutan CHP lideri Kılıçdaroğlu’na çok ağır sözlerle yüklenmeye devam etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sert Gara tepkisi: Katliamı üzerime yıkmaya çalışıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gara operasyonuyla ilgili muhalefetin eleştirilerine yanıt verirken, “Bu katliamın suçunu bize yıkmaya kalkacak kadar alçaldılar, alçaklaştılar. ‘Bunun sorumlusu Erdoğan’dır’ diyor. Ne yüzsüzsün sen ya, ne karaktersizsin. Bunların cibilliyeti bozuk” dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Merkez Bankası’nın döviz rezervi hakkındaki, “128 milyar doları ne yaptın” sorusuna da yanıt veren Erdoğan, “Salgın bahanesiyle yeni bir finansal dalgalanma oluşturmak isteyenlere elimizdeki tüm araçları kullanarak fırsat vermedik... CHP’nin bugünlerde sürekli itibar suikastlarıyla saldırdığı Berat Bey’in tüm bu süreçte gösterdiği gayretlerin bizzat şahidiyiz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

EN ONURLU İTTİFAK: Cumhur İttifakı’nın Türk siyasi hayatının sadece en başarılı değil, aynı zamanda en ilkeli, en onurlu ittifakı olduğunu görüyoruz. Cumhur İttifakı’na karşı CHP’nin lokomotifliğinde kurulan yapının terörle mücadele başta olmak üzere yaşanan her hadisede tel tel dökülmesi oturduğu zemininin çürüklüğünden kaynaklanıyor. CHP, bir yanına terör örgütünün güdümündeki partiyi, diğer yanına yerli ve milli hassasiyetlerini koruduğunu umut ettiğimiz bir başka yapıyı alarak, ortaya da kimi bulursa doldurarak kendince bir siyaset terazisi kurdu.

Haberin Devamı

HEYULA AMORF YAPI: Karşımızda vizyonsuz, hedefsiz, ilkesiz bir yapı; bir heyula var. Heyula, tek başına fiili varlığı olmayan ancak başka bir varlıkla anlam kazanabilen maddedir. CHP’nin içinde millet yoktur. Millet tek parti devrinden beri CHP’nin ciğerini bilir. CHP süzme faşist bir partidir. Velhasıl CHP, hakiki bir siyasi parti olmaktan çıkıp heyula haline dönüşmüş amorf bir yapıdır.

İNLERİNDE BİTİRECEK: Geçtiğimiz günlerde Irak’ın kuzeyinde bir mağarada alenen infaz edilen 13 silahsız masum insanın başına gelen acı hadise bile karşımızdaki kirli zihniyeti utandırmaya yetmemiştir. Bunlar öyle utanmaz ki çıkıyor, onu bile benim üzerime yıkmaya çalışıyor. 5-6 yıl bizim bu polisimizi, askerimizi kaçıranlar kim? Biz, bu 5-6 yıl içinde dağ, taş demedik Irak’ın kuzeyindeki mağaralar demedik, bütün buraları aradık, taradık. Bunlar utanmadan sıkılmadan, ‘bir şey olmaz, orada güvence altındalar’ diyecek kadar yüzsüzler. Kim bunlar? CHP ve ortağı HDP. Bu tezgâhı beraber çalıştırdılar. Biz, artık 5-6 yıldan sonra operasyonu yapmak zorunda kaldık. Bununla ilgili Savunma ve İçişleri Bakanımı bu beyefendilerin makamına gönderdik gidin bizzat anlatın diye. Bunlar anlatıldığı halde utanmadan, terbiyesizce eleştiri yağmuruna tuttular... Siz ne yüzsüzsünüz ki Meclis’teki bu çalışmadan sonra yine hâlâ saldırıyorsunuz. Ne yaparsanız yapın. Bilesiniz ki bu Cumhur İttifakı, bu AK Parti iktidarı bu yolda inanarak, sizin kol gerdiğiniz o teröristleri de inlerinde bitire bitire yoluna devam edecektir.

Haberin Devamı

YÜZSÜZ, KARAKTERSİZ: Terör örgütünü ve siyasi uzantılarını korumak için, bu katliamın suçunu bize yıkmaya kalkacak kadar alçaldılar, alçaklaştılar. ‘Bunun sorumlusu Erdoğan’dır’ diyor. Ne yüzsüzsün sen ya, ne karaktersizsin. Bunların cibilliyeti bozuk. Bu 5-6 yıl içinde bu mücadeleyi biz gece gündüz demeden verdik. Buna rağmen geldiğimiz nokta maalesef bu oldu. İçimiz kan ağlıyor. Ama biz onların intikamını alacağız; kanlarını yerde bırakmayacağız bunu da böyle bilsin Bay Kemal. Ortağı HDP de böyle bilsin. Beraber yine Ankara’dan İstanbul’a yürüsünler... Gara katliamı, öncesi ve sonrasıyla ülkemizde terör konusunda kimin nerede durduğunu göstermesi açısından turnusol olmuştur.

‘Berat Bey’in gösterdiği gayretin bizzat şahidiyiz’

Vakitlice ve etkin şekilde aldığımız tedbirler sayesinde koronavirüs salgınının hem sağlık boyutunda, hem ekonomide daha ağır hasara sebep olmasının önüne geçtik. Salgın bahanesiyle yeni bir finansal dalgalanma oluşturmak isteyenlere elimizdeki tüm araçları kullanarak fırsat vermedik. Kılıçdaroğlu’nun sürekli sorup durduğu dövizlerin önemli bir bölümü işte bu mücadelede kullanılmıştır. Bu sayede kuru ve faizi çok yükseklere taşıyarak toplumsal kargaşa peşinde olanların oyunlarını da bozduk. CHP’nin bugünlerde sürekli itibar suikastlarıyla saldırdığı Berat Bey’in tüm bu süreçte gösterdiği gayretlerin bizzat şahidiyiz.

‘Tarım Kredi marketleri çoğalacak’

Dünyanın pek çok yerinde paniğe yol açan gıda üretimi, tedariki konusunda hiçbir sıkıntımız bulunmuyor. Tarım Kredi Kooperatifi sayısını 180’den 500’e çıkarma talimatını verdik. Tarım Kredi’nin bu marketleriyle zincir marketlerin yüksek fiyatlarla vatandaşımızı adeta sömürdüğü bir noktada piyasayı bizim balanse etmemiz gerekiyor. İlk etapta 500, sonra bin daha sonra gerekirse bu sayıları artıracağız. Devletin görevi bu. Mecburuz ve bunu da yapacağız. ‘E devlet bu işlerde bulunmaz’. Sizler piyasayı bu şekilde yağmalarsanız kusura bakmayın, biz bu adımı atacağız.

Küçük çoban Şevki’yle sohbet etti

Erdoğan, grup toplantısı öncesi salona girmeden, sosyal medyada paylaşılan videodaki doğal tavırları ve yöresel ağzıyla kısa sürede fenomen olan Balıkesir Havranlı çoban Şevki Savran ile kısa bir sohbet gerçekleştirdi.

Fotoğraf: Mustafa İstemi