Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Turgut Özal sürprizi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Turgut Özal sürprizi

17.04.2018 - 15:16 | Son Güncellenme:

AK Parti grup toplantısında konuşan Recep Tayyip Erdoğan, "Rahmetli Özal'ın adını memleketinde yaşatmak için Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin kurulmasına karar verdik" dedi. Erdoğan, Özal'ın 25. vefat yılı dolayısıyla da bir mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Turgut Özal sürprizi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Turgut Özal sürprizi. AK Parti grup toplantısında konuşan Erdoğan, konuşmasını kesip Özal için Fatiha okunmasını istedi. Erodğan daha sonra da Özal'ın adının memleketinde yaşatmak için Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin kurulmasına karar verildiğini açıkladı. Erdoğan şunları söyledi: "Bugün 25. vefat yıldönümü olan 8. cumhurbaşkanımız, siyaset, devlet ve millet adamı Turgut Özal'ı rahmetle yadediyor, mekanı cennet olsun diyorum. Türkiye'nin sancılı bir döneminde gerçekleştirdiği reformlarla ülkemizin önünü açan rahmetli Özal'ın önemi, vefatından sonra çok daha iyi anlaşılmıştır. Şu müjdeyi de vermek isterim; rahmetli Özal'ın ismini memleketinde yaşatmak için Malatya Turgut Özal Üniversite'nin kurulmasına karar verdik.İsmini anmayacağım, oradaki üniversitenin (İnönü Üniversitesi) öğrencisi çok fazla. Böylece kuracağımız Turgut Özal Üniversitesi ile Malatya iki ayrı üniversiteye sahip olacak. Kurduğumuz andan itibaren de yaklaşık 30 bin öğrencisi olacak. Mekan, yer, her şey hazır. Hemen adımı atacağız."

Haberin Devamı

BİR DE MESAJ YAYIMLADI

Erdoğan, 8. Cumhurbaşkanı Özal'ın 25. vefat yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.Özal'ın Türkiye'ye değer katan hizmet ve icraatlarının yanı sıra 80'li yıllarda demokrasinin tekrar canlanmasına katkılarıyla da aziz milletin gönlünde müstesna bir yere sahip olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: "Ülkemizin gelişme ve kalkınma sürecinde önemli rol oynayan seçkin devlet adamı ve siyasetçi Turgut Özal, her zaman saygıyla yad edilecektir. Merhum Cumhurbaşkanımız Özal’a, vefatının 25. yıl dönümünde Allah'tan rahmet diliyor, kendisini saygıyla anıyorum."