Siyaset ‘Cumhurbaşkanı görseydi Ermenistan'a götürürdü’

‘Cumhurbaşkanı görseydi Ermenistan'a götürürdü’

07.09.2008 - 01:47 | Son Güncellenme:

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, dün Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi'ni gezdi. Demirel, 18. yüzyıla ait bir vazoda bulunan Ermeni papaz ile Türk imamının birbirlerine sarıldığı figürü gördükten sonra yanında bulunanlara, "Cumhurbaşkanı görseydi Ermenistan'a götürürdü" dedi.

‘Cumhurbaşkanı görseydi Ermenistana götürürdü’

Beyoğlu'ndaki Pera Müzesi'ndeki "Düşler Kenti: İstanbul" sergisini gezen Demirel'e İnan Kıraç, CHP İstanbul milletvekili İlhan Kesici ve eski bakanlardan İsmet Sezgin eşlik etti.
Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kültür ve Sanat İşletmesi Genel Müdürü Mehmet Özalp Birol'dan müze hakkında bilgi alan Demirel, gezi sırasında gördüğü Osman Hamdi Bey'in "Kaplumbağa Terbiyecisi" isimli tablosunun orjinal olup olmadığını sordu.

‘Cumhurbaşkanı görseydi Ermenistana götürürdü’

Bunun üzerine İnan Kıraç, Demirel'e tablonun orijinal olduğunu söyleyerek, "Müzayedede aldık.
Bülent Eczacıbaşı ve ben birbirimizden haberimiz olmadan eşlerimize tablo için söz vermişiz. Ama sonunda biz 3.5 milyon dolara aldık" dedi. 

‘Top yuvarlaktır’
Müzeyi gezdikten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Demirel, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Ermenistan'a gitmekle doğru mu yanlış mı yaptı?" sorusuna, "Artık söylenecek bir şey kalmadı. Hayırlı olsun, derim" cevabını verdi. "Türkiye-Ermenistan maçının skoru ne olur?" sorusuna ise Demirel, "Top yuvarlaktır. Oyun 90 dakikadır. Uzatmaları hesaba kattığınız zaman 90 dakika içinde olmayan skor bir iki dakika içinde oluyor.
Onun için hiçbir baba yiğit futbol işinde 'Ben bu işi bilirim' diyemez.
Sadece temenni ederiz ki milli takım bu maçı kazansın" diye yanıt verdi. Demirel, serginin her tarafının ilgisini çektiğini söyleyerek, "Suna ve İnan Kıraç Vakfı Türk kültürü ve eğitimine çok büyük hizmetlerde bulunmuştur. Kendilerine bu hizmetleri nedeniyle teşekkür ediyorum" dedi.