Siyaset Cumhurbaşkanını birinci turda seçtireceğiz

Cumhurbaşkanını birinci turda seçtireceğiz

03.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti Gençlik Kolları ve Kadın Kolları yöneticileriyle ayrı ayrı değerlendirme toplantıları yapan Yıldırım, gençlerden 2019 seçim çalışmalarına şimdiden başlamalarını ve kapı kapı dolaşmalarını istedi

Cumhurbaşkanını birinci turda seçtireceğiz

Başbakan Binali Yıldırım bir araya geldiği Ak Parti Gençlik Kolları yöneticilerine 2019 seçimleri için “kapı kapı gezme talimatı” verdi. Yıldırım, “Yeni sistemde yüzde 50 artı 1 almamız gerekiyor. Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri birlikte yapılacak. Milletimizin desteği, sizlerin çalışması ile Cumhurbaşkanımızı ilk turda seçtirmeliyiz, bu hedef için çalışacağız” dedi.

Haberin Devamı

Ak Parti’nin önceki gün gerçekleşen Genişletilmiş İl Başkanları toplantısının ardından Gençlik Kolları ve Kadın Kolları ayrı ayrı değerlendirme toplantıları yaptı. Toplantılarda yaklaşan 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde yapılacak anma etkinlikleri ile bu ay başlayacak olan ilçe kongrelerine dair çalışmalar ele alındı.

‘Size güveniyoruz’

Milliyet’in Ak Parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre; Gençlik Kolları’nın toplantısına Ak Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım da sürpriz yaparak katıldı. 16 Nisan referandumu öncesi yaptıkları çalışmalar nedeniyle gençlere teşekkür eden Yıldırım, şimdi önlerinde 2019 yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğunu kaydetti. Kongrelerden sonra Ak Parti’nin daha da dinamik ve güçlü bir şekilde yoluna devam edeceğini söyleyen Yıldırım’ın, “Cumhurbaşkanımız gençlere ne kadar güvendiğini son MKYK belirlenirken ortaya koydu. Gençlere çok güveniyoruz. Enerjiniz ile desteğiniz ile bu hareket daha da büyüyecek” dedi.

Haberin Devamı

‘Ortak proje geliştirin’

Kongrelerin sonlanmasını dahi beklemeden gençlerin 2019 seçimleri hedefi için çalışmalarını ve “kapı kapı gezmelerini, elini sıkmadıkları genç bırakmamalarını” isteyen Yıldırım, “Referandumun ardından işimiz artık daha zor. Yeni sistemde yüzde 50 artı 1 oy almadan iktidar olamıyorsunuz. Birlikte yapılacak olan genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hedefimiz budur. Cumhurbaşkanımızı ilk turda seçip, tek başına iktidarımızı devam ettirmek için çalışacağız. Bu ülke için yapacağımız çok hizmet var” değerlendirmesi yaptı. Yıldırım, Doğu ve Batı ayrımı yapmadan gençlik kolları teşkilatlarının birbirini ziyarete gitmesi ve ortak projeler geliştirmesi temennisinde de bulundu.

‘15 Temmuz’da alanlarda olalım’

Gençlik Kolları ile toplantıda yaklaşan 15 Temmuz darbe girişimi anma etkinlikleri de ele alındı. Ana 3 bölgenin; Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, TBMM ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde törenlerin yapılacağı vurgulanırken, buralara yoğun katılım istendi. Anma programı kapsamında 81 ilin meydanında etkinlikler organize edilecek. Başbakan Yıldırım da gençlerden, 15 Temmuz’da şehit olanların ailelerini ve gazileri yalnız bırakmamalarını istedi.