Siyaset Cumhurbaşkanlığı’ndan ‘Lokomotif’ yalanlaması

Cumhurbaşkanlığı’ndan ‘Lokomotif’ yalanlaması

12.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Osman Ulagay’ın “Türkiye Eskisi Gibi Olmayacak” kitabında yer alan “Türkiye’nin yolu bellidir. Eğer bir noktada lokomotifte sorun çıkarsa lokomotif değiştirilir ve Türkiye yoluna devam eder” şeklinde bir ifadeyi kullanmadığını bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan ‘Lokomotif’ yalanlaması


Sever, dün yaptığı açıklamada, söz konusu kitapta, Cumhurbaşkanı Gül’ün Uluslararası Yatırımcılar Derneği yöneticilerini kabulünde sarf ettiği belirtilen ifadelerin gerçeği yansıtmadığını kaydetti. Sever, Gül’ün, 4 Haziran 2013’te gerçekleşen görüşmede, yabancı sermayeye “Türkiye’ye güvenin” mesajını verdiğini ifade ederek, şunları söyledi:
“Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye’nin geleceğiyle ilgili herhangi bir kaygıya ve tereddüde gerek olmadığını, köklü hukuki ve demokratik reformlar yapıldığını ve yapılmaya da devam edildiğini vurgulayarak, Türkiye’nin geleceğinin parlak olduğunu belirtmiştir. Bunun ötesinde ‘Lokomotifte sorun olursa, lokomotif değiştirilir’ şeklinde bir ifadesi kesinlikle olmamıştır.”