Siyaset Cumhuriyet ruhu dimdik ayaktadır

Cumhuriyet ruhu dimdik ayaktadır

30.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

›› 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için ilk tören, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki devlet erkânının Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıkmasıyla Anıtkabir’de yapıldı... ›› Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri’ne “İstiklal Harbi’mizi zaferle taçlandıran, cumhuriyetimize hayat veren ruh tıpkı 94 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır” diye yazdı...

Cumhuriyet ruhu dimdik ayaktadır

Cumhuriyetin ilanının 94. yıl dönümü törenleri dün sabah Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet heyetinin Anıtkabir’i ziyaret etmesiyle başladı. Erdoğan’a TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yüksek yargı temsilcileri, Bakanlar Kurulu üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, siyasi parti temsilcileri, kuvvet komutanları ile diğer devlet erkanı eşlik etti. Erdoğan ve beraberindekiler Aslanlı Yol’dan geçerek, Atatürk’ün mozolesine geldi. Erdoğan’ın, üzerinde ay yıldız bulunan çelengi Atatürk’ün mozolesine bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
‘Çetin bir mücadelenin eseri’
Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra Misak-ı Milli kulesine geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı:
“Aziz Atatürk, bugün ağır bedeller ödeyerek sahip olduğumuz son devletimiz cumhuriyetimizin 94. yıl dönümünü büyük bir heyecanla idrak ediyoruz. Bizlere emanetiniz olan bu Türkiye Cumhuriyeti, her satırı kahramanlıklarla her safhası fedakarlıklarla dolu çetin bir mücadelenin eseridir. İstiklal Harbi’mizi zaferle taçlandıran, cumhuriyetimize hayat veren ruh hamdolsun tıpkı 94 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. Tarihe 15 Temmuz Destanı olarak geçen şanlı direniş, bu ruh ve iradenin tüm ülke sathında tecessüm etmiş halidir. Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yıl dönümünü kutlarken, başta zat-ı aliniz ve silah arkadaşlarınız olmak üzere, tüm gazilerimizin hatıralarını saygıyla yad ediyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun.”
Liderlerle tokalaştı
Cumhurbaşkanı Erdoğan tören sırasında; TBMM Başkanı Kahraman, Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli, Orgeneral Akar ve kuvvet komutanları, yüksek yargı organları başkanları ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile tokalaştı.
Aynı araçla ayrıldılar
Törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım aynı makam aracıyla Anıtkabir’den ayrıldı. Garnizonda görevli subay ve astsubayların yanı sıra öğrenciler de törende yer aldı. Tören dolayısıyla mozole binasına büyük boy Türk bayrağı asıldı. Törenin bitiminde Anıtkabir vatandaşların ziyaretine açıldı.

Beştepe’de tebrik töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde tebrikleri kabul etti...

Cumhuriyet Bayramı resmi kutlamalarının ikinci adresi ise Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir’deki törenin ardından, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne geçti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki törende, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ, Mehmet Şimşek, Recep Akdağ, Fikri Işık ve Hakan Çavuşoğlu sırayla Erdoğan’a tebriklerini iletti.

Kılıçdaroğlu gelmedi
Törene, TBMM Başkan Vekilleri, TBMM üyeleri, yüksek yargı organlarının üyeleri, bakan yardımcıları, rektörler, general ve amiraller uluslararası kuruluşların temsilcileri de katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Beştepe’deki tebrik törenine katılmadı. l ANKARA Milliyet

Türkmen heyeti kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Türkmenleri heyetini kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki kabul, basına kapalı gerçekleşti. Kerkük’ün Irak güçleri denetimine geçmesi sonrası geniş kapsamlı bir toplantı yapan Türkmen siyasi parti başkanları, önceki gün Türkiye ve İran’a heyet gönderme kararı almıştı.