Siyaset Cüneyt Arkın'ın vefatı sonra siyasilerden peş peşe mesajlar

Cüneyt Arkın'ın vefatı sonra siyasilerden peş peşe mesajlar

28.06.2022 - 09:44 | Son Güncellenme:

Türk sinemasının usta ismi Cüneyt Arkın'ın hayatını kaybetmesinin ardından siyasetçilerden peşe peşe mesajlar geldi.

Cüneyt Arkının vefatı sonra siyasilerden peş peşe mesajlar

Türk sinemasının usta ismi Cüneyt Arkın, 85 yaşında hayatını kaybetti. Usta oyuncu Cüneyt Arkın dün gece saatlerinde rahatsızlanarak Beşiktaş, Ulus'ta bulunan özel bir hastanede tedavi altına alındı. Eşi Betül Cüreklibatır ve yakınları hastaneye geldi. 85 yaşındaki oyuncu burada hayatını kaybetti. Türk sinemasına damga vuran, yüzlerce filmde rol alan Cüneyt Arkın'ın çok sayıda ödülü bulunuyordu.

Haberin Devamı

Cüneyt Arkın ölümü sonrası siyasetçilerden de peş peşe açıklamalar geldi.

ERDOĞAN: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk sinemasının usta aktörü, sanatıyla, duruşuyla, karakteriyle hepimize örnek olan büyük sanatçı Cüneyt Arkın’ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Sayın Arkın’a Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesinin, sevenlerinin, sinema camiamızın ve milletimizin başı sağolsun.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Sinema tarihimizde unutulmaz bir iz bırakan usta oyuncu Cüneyt Arkın’a Allah’tan rahmet diliyorum. Cesareti ve mertliğiyle öne çıkan “Bizim kahramanlarımız”ı canlandırdığı filmleriyle, milletimizin hafızasında ve gönlünde yaşamaya devam edecek. Mekanı cennet olsun.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Türk sinemasının kahramanı, beyaz perdenin duayeni, kıymetli sanatçımız Cüneyt Arkın’a Allah’tan rahmet; ailesi, sevenleri ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Güle güle Komiser Kemal, Güle güle Malkoçoğlu, Güle güle Kara Murat... Sinemamızın efsane isimlerinden, hayat verdiği rollerle, Anadolu insanının yansıması olan Cüneyt Arkın'a Allah'tan rahmet; ailesi, sanat camiamız ve Milletimize başsağlığı diliyorum.

Cüneyt Arkının vefatı sonra siyasilerden peş peşe mesajlar

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Unutulmaz rolleriyle hafızalarımıza kazınan, Türk sinemasının çok değerli ismi Cüneyt Arkın’ın vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrendim. Usta oyuncuya Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: Çocukluk yıllarımızın kahramanı, Türk sinemasının duayen ismi Cüneyt Arkın'ın vefat haberini derin bir teesürle öğrendim. Usta oyuncuya Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: Sinemamızın dev çınarı, gençliğimizin unutulmaz kahramanı Cüneyt Arkın’ın vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendim.... Yaşamasını istediğimiz değerlerin beyaz perdedeki yansımasıydı büyük usta. Allah rahmet eylesin, Milletimizin başı sağ olsun.

Haberin Devamı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: Yeşilçam’ın Kara Murat’ı, Malkoçoğlu. Türk sinemasının her dönemine damga vuran sanatçımız Cüneyt Arkın'a Cenabı Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Türk sinemasının efsane ismi CÜNEYT ARKIN kalp rahatsızlığı sonucu aramızdan ayrıldı. Hayranları onu Tıp Fakültesi mezunu bir oyuncu olması sebebiyle de ayrı bir yere koyuyordu. Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Mekânı cennet olsun.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Kara Murat, Malkoçoğlu, Battal Gazi, Dünyayı Kurtaran Adam... Türk sinemasının efsane ismi sevgili Cüneyt Arkın'a Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun. Hepimizin başı sağ olsun.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Türk sinemamızın usta ismi Cüneyt Arkın’ın vefatını derin bir teessürle öğrendim. Her zaman sevgi ve saygıyla yad edilecek olan kıymetli sanatçımıza Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Kara Murat, Malkoçoğlu, Battal Gazi, Dünyayı Kurtaran Adam… Türk sinemasının efsane ismi sevgili Cüneyt Arkın'a Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun. Hepimizin başı sağ olsun.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Sinemamızın büyük ismi Cüneyt Arkın’ın vefatından büyük üzüntü duyduk. Allah rahmet eylesin. Cüneyt Arkın sinemamızın büyük bir ismi olduğu kadar, hepimizin çocukluk ve gençliğinin doğrudan ve iyiden yana olma, kötülere ve yanlışlara karşı çıkma sembolüydü. Kendisiyle yaptığımız sohbette sinemamız için gösterdiği hassasiyete tanık oldum. Daha da önemlisi millet olarak taşıdığımız değerlerin yaşatılması ve gelecek nesiller konusundaki hassasiyeti çok büyüktü. Cüneyt Arkın; Battal Gazi, Kara Murat ve Malkoçoğlu gibi değerleri yaşattığı gibi gelecek nesiller için yaşayacak bir sinema mirası bıraktı. Mekanı cennet olsun. Değerli ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.

Haberin Devamı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan: Sinemamızın usta ismi, bir devrin ulu çınarı... Ahirete irtihal eden Cüneyt Arkın’a Allah'tan rahmet; ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Mekanı cennet olsun...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Türk sinemasının usta sanatçısı Cüneyt Arkın’ın vefatından dolayı büyük üzüntü duydum. Cüneyt Arkın’a Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sanat camiasına başsağlığı diliyorum.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Hayat verdiği karakterlerle hepimizin hayatında derin izler bırakan, usta oyuncumuz #CüneytArkın’ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Ülkemiz kıymetli bir değerini daha kaybetti... Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun...

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Türk sinemasının Kara Murat’ı, Battal Gazi’si, Malkoçoğlu’su, Dünyayı Kurtaran Adam, Güneş Ne Zaman Doğacak ve daha nice filmlerin usta oyuncusu Cüneyt Arkın Fahrettin Cüreklibatur vefat etmiş.
Kendisine Allah’tan rahmet,ailesi, sevenleri ve sinema dünyasına başsağlığı diliyorum.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: O Türk sinemasının efsanesiydi. Kötülerin düşmanı, iyilerin dostuydu. Cüneyt Arkın hayat verdiği karakterlerle 7'den 70'e hepimizin kahramanıydı. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine sabır ve başsağlığı dilerim. Ruhu şad, mekânı cennet olsun.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Çocukluğumuzun süper kahramanı, Yeşilçam’ın unutulmaz emektarı sevgili Cüneyt Arkın’ı kaybettik, çok üzgünüz. Mekanı cennet olsun.