Siyaset Darbeciler ülkenin geleceğini çaldı

Darbeciler ülkenin geleceğini çaldı

01.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

28 Şubat’ın yaralarının sarıldığını ama acılarının unutulmadığını söyleyen Başbakan Yıldırım, “28 Şubat davasında sona geldik. Hukuk içinde hak ettikleri en ağır cezayı alacaklar. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Darbeciler ülkenin geleceğini çaldı

Başbakan Binali Yıldırım, 28 Şubat’ın 21. yıldönümünde, “17 - 25 Aralık’ı tertip eden, 15 Temmuz’da tanklarla sokakları işgal etmeye çalışan hainlerle, 28 Şubat’ı planlayanlar darbe kardeşleridir. Darbeciler bu ülkenin geleceğini çaldılar. Başarılı yahut başarısız her türlü darbe girişimi bu ülkeye ihanettir” dedi.

Haberin Devamı

Yıldırım, Ak Parti İnsan Hakları Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘28 Şubat Darbesi: İnsan Haklarına Balans Ayarı(!)’ başlıklı programa katıldı. 28 Şubat döneminde yaşanan hak ihlallerinin Ak Parti iktidarı ile gündemden çıktığını belirten Yıldırım, 28 Şubat davasında sona gelindiğini söyledi. Yıldırım, “O günler, ‘alçak dağları ben yarattım’ diyenlerin bugün süklüm püklüm, ‘biz darbe filan yapmadık, tanklar eğitime çıktı’ demelerini hiç ama hiçbir şekilde adalet affetmeyecek. İntikamla değil, adaletle davranarak hukuk içinde hak ettikleri en ağır cezayı alacaklar. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın, biz de bunun takipçisi olacağız” dedi.

Milli Görüş Hareketi’nin lideri Necmettin Erbakan’ı da ölüm yıl dönümünde anan Yıldırım, hüzünlü bir günün yıl dönümünde bulunduklarını vurgulayarak şunları söyledi:

Haberin Devamı

DURUŞUNU BOZMADAN: O dönemde çoğu okumuş aydınlar yerli ve milli değerlerimize yabancılaşmıştı. Siyaset kurumu zayıflatılmış, itibar suikastına uğramıştı. Erbakan Hoca, milletin değerlerini esas alan farklı bir siyasi anlayışla yola çıktığında çok ağır eleştirilere maruz kaldı. Erbakan Hoca, sabırla, metanetle, vakarla, yürüyüşünü, duruşunu bozmadan derdini, davasını ömrü boyunca anlattı. Derdi, davası maddi, manevi kalkınmış büyük Türkiye idi. Onun hayalini bugün Türkiye ve Ak Parti gerçekleştirdi. Darbeciler yaptıkları, ‘darbenin bin yıl süreceğini’ söylediklerinde, büyük bir bilgelikle ‘28 Şubat günlerden bir gün’ dedi. Siyasette nefret dilini reddetti, daima güler yüzlü, tatlı bir dil kullandı. Siyasete uzlaşma diyalog ve güven duygusu getirdi.

DAR ETTİLER: Toplumsal mühendislik yaptılar, balans ayarı yapmaya çalıştılar. Millet iradesini bir türlü hazmedemediler. Siyaset ve demokrasiye doğrudan müdahale ederek milli iradeyi baskı altında tutmaya çalıştılar. İnançlarını yaşayan insanlar adeta kamusal alandan silinmek istendi. Üniversiteleri, devlet kurumlarını Anadolu insanına çok gördüler, dar ettiler. Hükümeti istifa etmek zorunda bıraktılar. Üniversitelerde okuyan kızlarımızın başlarını zorla açtırdılar. İkna odaları kurdular. Kuran kurslarını, imam hatipleri yok edeceğim diye bütün meslek okullarını kapattılar. Katsayı engeli ile bu okullardan mezun olanların üniversiteye girmesini engellediler.

Haberin Devamı

ARKASI YARIN GİBİ: O günün gazete başlıkları hep birbiriyle anlaşmış, talimatla atılan başlıklar. Sanki arkası yarın filmleri gibi hep adım adım darbeye zemin hazırlayan başlıklarla o günün gazeteleri çıktı. Ömrünü Türkiye’ye adamış, memleketi girdaptan çıkarmış olan bir Başbakan’a ve ekibine alenen zulmettiler. Milletin sevgilisi olmuş İstanbul Belediye Başkanı, Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı hapishaneye attılar.

UNUTTURMAYACAĞIZ: Darbeciler, bu ülkenin geleceğini çaldılar. Başarılı yahut başarısız her türlü darbe girişimi bu ülkeye ihanettir. Bugün 28 Şubat’ın yaralarını sardık ama acılarını unutmadık. 28 Şubat’ı unutmayacağız, unutturmayacağız. Bin yıl süreceği söylenen darbeleri, milletten güç alarak tarihin çöplüğüne attık. Siyaset yapmaları engellenmek istenen kadrolar, şimdi iktidarda ve darbecilerden hesap soruyor.

Haberin Devamı

'Darbe kardeşleri'

17-25 Aralık’ı tertip eden, 15 Temmuz’da tanklarla sokakları işgal etmeye çalışan hainlerle 28 Şubat’ı planlayan, darbe kardeşleridir. Hiç kimse devlet gücünü kullanarak toplumsal mühendislik yapamayacak. Vatandaşlarımızı yaşam tercihleri üzerinden yargılayamayacak, ötekileştiremeyecek. Cumhuriyetin kazanımlarını, demokrasinin kazanımlarını hepimiz gözümüzün nuru gibi koruyacağız... Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi dahili ve harici bedhahlara karşı da bir ve beraber olacağız. Hukukumuzu, namusumuzu emperyalist emelleri olanlara ve onların kiraladığı hainlere asla çiğnetmeyeceğiz. Aynı şekilde FETÖ, PKK/PYD/YPG ve DEAŞ adlı örgütler, adı ne olursa olsun bütün örgütlerin de kökünü bu topraklardan kazıyacağız.

15 TEMMUZ’UN KAZANDIRDIĞI: 15 Temmuz, asker kılığına girmiş FETÖ mensuplarının gerçekleştirdiği alçak bir darbe girişimidir. Kahraman milletimiz, başkomutanımız Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin kararlı duruşuyla bastırılmış bir darbe girişimidir, ancak 15 Temmuz’un Türkiye siyasi tarihine ve demokrasi tarihine kazandırdığı bir şey vardır, o da millet iradesinden başka hiçbir güç bu ülkede hakim olamaz. Tek vesayet sahibi millettir.

Haberin Devamı

Darbeciler ülkenin geleceğini çaldı

Başbakan Yıldırım, etkinliğin yapıldığı salonun girişinde hazırlanan, “28 Şubat’ın Manşetleri Sergisi”nin açılışını yaptı. Yıldırım, o dönemin gazete manşetlerini beraberindekilerle inceledi.