Siyaset Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri temeli atıldı

Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri temeli atıldı

21.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Arnavutköy’de inşa edilecek “Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle atıldı. Törene Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan, Darülaceze İdare Meclisi Üyesi Bilal Erdoğan ve çok sayıda davetli katıldı.

Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri temeli atıldı

GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul - İstanbul Belediye Başkanlığı döneminde Kayışdağı’nda bir Darülaceze tesisinin açılışını yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, mevcut İBB yönetimini eleştirdi. Erdoğan, “İstanbul’un şu anda büyükşehir belediye başkanlığını üstlenmiş olan kişinin acaba bu alanlarda attıkları bir adım var mı? Ya bir şey yapın. Yani bir suyu akmayan musluğu açmakla “Biz hizmet ettik” diyemezsiniz. Milleti aldatmayın. Bu ülkenin darda kalmışına elinizi uzatın. Bu tür şeyleri yapın, biz de sizleri alkışlayalım. Ama yok” dedi. Tesisin yaklaşık bin kişiye hizmet edeceğini belirten Erdoğan, sosyal hizmet şehrinin inşasında da en büyük desteği bağışçılardan beklediklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Müteahhide tepki

Erdoğan, müteahhit firma yetkilisini çağırıp projeyi ne zaman bitireceğini sordu. ‘36 ayda biter” yanıtını duyan Erdoğan, “Ne diyor bu ya. Sen nasıl Fatih torunusun. Hamza Bey, 36 aydan başladı 30 aya indi. Ne diyor bu? Bu müteahhidi değiştirelim biz. Olmaz olmaz. Bir yılın altına düşürdü mü. Olmaz. 24 saat anlayışıyla çalışacaksınız ve kesinlikle önümüzdeki yıl bugünlerde burayı bitirmeniz lazım” dedi.

 

 

Yazarlar