Siyaset Davutoğlu Brüksel'de göç eylem planını görüşecek

Davutoğlu Brüksel'de göç eylem planını görüşecek

17.02.2016 - 17:48 | Son Güncellenme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avusturya Şansölyesinin evsahipliğinde düzenlenecek "AB Fikirdaş Ülkeler Toplantısı"na katılmak üzere Brüksel'e bir ziyarette bulunacak.

Davutoğlu Brükselde göç eylem planını görüşecek

Başbakan Davutoğlu, ziyaret sırasında, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile ayrı ayrı biraraya gelerek başta göç konusu olmak üzere Türkiye-AB ilişkilerinin tüm veçhelerini ele alması öngörülmekte. Başbakan Davutoğlu, ayrıca Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile üçlü bir toplantı gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avusturya Şansölyesinin evsahipliğinde düzenlenecek "AB Fikirdaş Ülkeler Toplantısı"na katılmak üzere Brüksel’e bir ziyarette bulunacak. Toplantıya ülkemizin yanısıra, Avusturya, Almanya, Belçika, Lüksemburg, Hollanda, Portekiz, Yunanistan, İsveç, Slovenya, Finlandiya, Fransa ile Avrupa Parlamentosu ve AB Komisyonu’nun katılması öngörülüyor.

TOPLANTIDA, TÜRKİYE-AB ORTAK GÖÇ EYLEM PLANI

Toplantı, 29 Kasım’da tüm üye ülkelerin yanısıra üç AB kurumun Başkanlarının katılımıyla ilk defa düzenlenen Türkiye-AB Zirvesi’nin devamı niteliğinde, 17 Aralık 2015 tarihinde Brüksel’de tertiplenen "AB Fikirdaş Ülkeler Toplantısı"nın ikincisini oluşturmaktadır. Toplantıda, Türkiye-AB Ortak Göç Eylem Planı temelinde, ülkemizin öteden beri savunduğu "yük ve sorumluluk paylaşımı" kapsamında mevcut işbirliğini ilerletmeye yönelik adımlar ele alınacak.

Haberin Devamı

GÖÇ KONUSU, TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİ GÖRÜŞELECEK

Başbakan Davutoğlu, ziyaret sırasında AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile ayrı ayrı biraraya gelerek başta göç konusu olmak üzere Türkiye-AB ilişkilerinin tüm veçhelerini ele alması öngörülmektedir. Başbakan Davutoğlu ayrıca Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile üçlü bir toplantı gerçekleştirecek.

DAVUTOĞLU, TÜRKİYE-AB ODA VE BORSALAR FORUMU"NA KATILACAK

Başbakan Davutoğlu, Brüksel’de resmi temaslarının yanısıra, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği ile işbirliği halinde tertiplediği "Türkiye-AB Oda ve Borsalar Forumu"na iştirak edecek. Başbakan Davutoğlu, bu vesileyle, TOBB Brüksel Temsilciliği’nin açılışını da gerçekleştirecek.