Siyaset Demirel: Ülkeyi hizmet düzeltir

Demirel: Ülkeyi hizmet düzeltir

21.11.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Demirel: Ülkeyi hizmet düzeltir

Demirel: Ülkeyi hizmet düzeltir

       CUMHURBAŞKANI Süleyman Demirel, dün açılış ve temel atma törenleri için geldiği İzmir'de, "Ülkeyi hizmet düzeltir. Buraya, Türkiye'nin güncel tartışmalara takılıp hedeflerini yitirmemesi gerektiğini söylemek için geldim. Hedef budur" uyarısında bulundu.
       Devlet Bakanı Rıfat Serdaroğlu ve İçişleri Bakanı Kutlu Aktaş'la birlikte çeşitli açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere dün İzmir'e gelen Demirel, ilk olarak İzmir Ticaret Odası'nın Altındağ'da yaptırdığı İTO İlköğretim ve Milli Eğitim Bakanlığı Müfredat Laboravutar İlkokulu'nun açılış törenine katıldı. Türkiye'nin Atatürk'ün koyduğu çağdaş medeniyetler seviyesine çıkma hedefini hiç kaçırmadığını belirten Demirel şöyle devam etti:
       "Bir ülkeyi düzeltecek olan hizmettir. Hizmet yapmazsanız, herşey olduğu yerde kalır. Güncel tartışmalar elbette kaçınılmazdır. Ama, bu ülkenin insanları güncel tartışmalara kafalarını takıp başka bir şeyle meşgul olmazlarsa, kaybederler."
       Demirel, OECD standartlarında hizmet verecek 165 milyar lira maliyetli okul için İTO üyelerine teşekkür plaketi verdi.

       Okulun 5. sınıf öğrencisi Emre Sünnetçi (10), törene 1.5 yıl önce Hakkari'de şehit olan ağabeyi Komando Bülent Sünnetçi'nin (23) fotoğrafıyla katıldı. Tören boyunca ağlayan Emre, Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye iadesini ve okula ağabeyinin isminin verilmesini istedi. Emre'nin yanağını okşayan Demirel, birinci sınıf öğrencileriyle de sohbet etti. Çocuklara "Annenizi, babanızı seviyor musunuz? Beni tanıyor musunuz? Atatürk'ü seviyor musunuz?" sorularını yönelttikten sonra aldığı yanıtlardan hoşnut kalan Demirel, tahtaya "Ben de sizi seviyorum. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel" yazdı.
       Demirel, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Halkapınar'da yaptırılacağı 23 bin kişilik spor salonunun temel atılışı törenindeki konuşmasında da, 30 yıl önce dönemin başbakanı olarak Türkiye'nin en büyük stadı olan Atatürk Stadyumu'nun temelini attığını anımsatarak, şöyle devam etti:
       "30 yıl sonra da en büyük spor salonunun temelini İzmir'de atmaktan dolayı mutluyum. Nüfusunun yüzde 40'ı 18 yaşın altında olduğu Türkiye'de böyle tesislere çok ihtiyaç var. Dünya olimpiyatları için, 'Neyiniz var?' diye sorduklarında, 'İstanbul'da 90 bin kişilik stadımız, İzmir'de de 23 bin kişilik salonumuz var' diyeceğiz."
       Demirel İzmir gezisinin 3. ayağında Çiğli'de Atatürk Organize Sanayi Bölgesine (AOSB) yaptırılan Ata - Er enerji santralının açılışını gerçekleştirdi.