Siyaset 'Derdin dua olsa ‘Bakara makara’ diyeni atardın'

'Derdin dua olsa ‘Bakara makara’ diyeni atardın'

21.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Erdoğan’ın derdinin ne Halisdemir, ne de Fatiha olduğunu ileri süren İnce, “Senin derdin Fatiha olsaydı, sure olsaydı, ayet olsaydı, ‘Bakara makara’ diyeni tutar kulağından atardın. Senin derdin başka” dedi...

Derdin dua olsa ‘Bakara makara’ diyeni atardın

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yaptığı konuşmada, mitinge katılan vatandaşlardan herkesin pazar gününe kadar 3 kişiyi ikna etmelerini istedi. Önümüzdeki 2-3 yıl içinde de 16 yeni meslek olacağını anlatan İnce, şöyle devam etti: “Elinizde kullandığınız telefonlar 1969’da ABD’liler aya giderken NASA’nın elindeki bilgisayarların tam 10 katı şu an. Her 1.5 yılda bir bilgisayarın kapasitesi 2 katına çıkıyor. İşte bu değişen dünyada, bölgesel savaşların, enerji savaşlarının olduğu bu dünyada, teknolojinin bu kadar geliştiği dünyada ben tasarım, iş diyorum, arkadaş da meydanlara geliyor ‘kek’ diyor. Ben Türkiye’yi onurlu, başı dik bir hukuk devleti yapacağız bağımsız bir yargı, hak, hukuk, adalet diyorum. O da meydanlara geliyor ‘çay, kek oralet’ diyor.”

Haberin Devamı

‘Derdin Halisdemir değil’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Adana mitinginde kendisiyle ilgili sözlerini eleştiren İnce, “Dün diyor ki ‘Muharrem İnce, Ömer Halisdemir’in mezarına gidip Fatiha okuyamaz’ Ben de fotoğrafını koydum, gittik okuduk. Senin derdin ne Ömer Halisdemir, ne de Fatiha, senin derdin Fatiha olsaydı, sure olsaydı, ayet olsaydı, ‘Bakara makara’ diyeni tutar, kulağından atardın. Senin derdin başka... Bana diyor ki ‘Seçim yaklaştı, camilerde görülüyorsun’ Ben 5 vakit namaz kılan bir adam değilim ama 15 yaşından beri cuma namazlarına gidiyorum. Seçim için gitmiyorum ki 40 senedir gidiyorum. Neredeyse ‘gelme bizim camiye’ diyecek. Ya böyle bir şey olur mu? Sen nasıl Müslüman’sın, bir Müslüman başka bir Müslüman’a böyle konuşur mu, ayıp değil mi, günah değil mi?” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘Savurmayacağım’

İnce, şunları kaydetti: “Allah’ın izniyle cumhurbaşkanı olduğumda nasıl bir cumhurbaşkanı olacağım, halkını bilen, hakkını bilen, haddini bilen bir cumhurbaşkanı olacağım ama aynı zamanda da haddini bilmeyenlere haddini bildiren bir cumhurbaşkanı... Yine nasıl bir cumhurbaşkanı olacağım, ayırmayacağım, kayırmayacağım, savurmayacağım. Hemen barışacağız, ekonomik olarak büyüyeceğiz, Türkiye’yi bir hukuk devleti yapacağız. Demokrasimiz kökleşecek o demokrasi ortamında yatırımlar artacak, bereket fışkıracak topraklarımızdan, fabrikalarımızın dumanları tütecek, gençlerimiz geleceğe güvenle bakacak ve adil bölüşeceğiz, adil. Yani soğan 5 lirayı geçmişse, yiğit muhtaç olmuşsa kuru soğana bu memlekette barış olmaz, kardeşlik olmaz. Bu ülkenin sokaklarında kardeşlik türkülerini söyleyeceğiz.”

‘Kekini de al git’

Çorlu’dan sonra Mersin’de halka hitap eden İnce, “Türkiye’nin eğitim sistemini rezil ettiler. Dış politikada kavgalı olmadığımız kimse yok. 4 milyon Suriyeli Türkiye’de yaşıyor, 40 milyar dolar para harcadık. Neden? Erdoğan’ın kaprisleri yüzünden, Esad’la kavgası yüzünden. ‘Rus uçağını düşürdük, ben talimat verdim’ dedi. Sonra vazgeçti, ‘Davutoğlu yaptı’ dedi. Sonra, ‘Hava Kuvvetleri yaptı’ dediler, sonra pilota kadar geldi iş. El atıp da bozmadıkları hiçbir şey kalmadı” diye konuştu. İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eleştirilerini sürdürerek, “Bir fizikçinin bir kimyayı bu kadar bozduğunu ilk kez görüyorum, ‘Ananı da al git’ diyenlere, ‘Kekini de al git’ diyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Bu benim vitaminim’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 30, kendisinin 103 miting yaptığını, bu tempoya nasıl dayandığının sorulduğunu belirten İnce, şöyle konuştu: “Şimdi size ilacımı göstereceğim: ‘Cumhurbaşkanım, üçüncü sınıfta okuyorum, bütün mitinglerinizi izledim. Okulumda yapılan İstiklal Marşı yarışmasını birincilikle kazandım. Oradan kazandığım gram altını seçim kampanyanıza destek olmak için size hediye ediyorum. Mutlu yarınlar istiyorum. Savaşlar olmasın, insanlar ölmesin, yüzler hep gülsün.’ Bu benim vitaminim. Bundan büyük vitaminim olur mu? Bu mektubu, bu gramla altında birlikte Çankaya Köşkü’nün müzesine koyacağım.”

AKYOL’A BALKAN GÖÇMENİ TEPKİSİ:

‘Türkiye’yi kuran Selanikli, sen kimsin’

Haberin Devamı

Konuşmasında, Ak Parti Yalova milletvekili adayı Meliha Akyol’un Balkan göçmenleriyle ilgili açıklamalarına tepki gösteren İnce şunları söyledi:

“Yalova’da bir milletvekili adayı var, duydunuz mu marifetlerini. ‘Göçmenler ezik olur’ diyor. Sen kimsin? Densiz sen kimsin. Yani Selanik’ten, Kırcali’den, Kosova’dan bu topraklara gelenlerin ataları turistik seyahat için mi gitmişti oraya. Evlad-ı Fatihan... Osmanlı fethettiği için oraya cengaverlerini gönderdi. Topraklar kaybedilince geri gelmeye mecbur kaldı. Sen kimsin haddini bileceksin. Daha öncede Yalova’da bir milletvekili adayı bu lafı etmişti, sonra belediye başkanlığı seçimlerinde sandığa gömdük bunları. Türkiye’yi kuran Selanikli, sen kimsin? Böylelerine haddini bildirme vakti, bu seçim önemli seçim.”