Siyaset ‘Dertleri süreci uzatmak’

‘Dertleri süreci uzatmak’

16.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında ekonomideki son gelişmeler ve İstanbul’da devam eden oy sayımına ilişkin konuştu.

‘Dertleri süreci uzatmak’

Öztrak özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

ÜRKÜTÜCÜ RAKAMLAR: İktidar İstanbul’daki sandıktan çıkan sonuçları bir yana bırakıp, seçimleri masa başında çalmak için uğraşırken Türkiye ekonomisi de her geçen gün yangın yerine dönüyor. Açıklanan işsizlik rakamları ekonomik krizin derinliğini gözler önüne sermiş vaziyette. İşsizlik oranı son bir yılda 3.9 puan sıçrayarak yüzde 14.7’ye ulaşmış. 2009 şubat ayından bu yana bu rakam, en yüksek işsizlik oranı. Resmi işsiz sayımız 1 milyon 259 bin kişi artmış, 872 bin çalışanımız işini kaybetmiş. Resmi işsiz sayısı 4 milyon 668 bine çıkmış ama en geniş haliyle baktığımız zaman 8 milyon 344 bin. Bu kadar ürkütücü rakamları bundan önceki krizlerde hiç görmemiştik. Hele gençler arası işsizlikte tablo korkunç.

Haberin Devamı

ÖZEL ÇABA SARF EDİLİYOR: Türkiye yangın yeri, ama iktidarın aklında sadece İstanbul var. 31 Mart gecesi, İstanbul’daki 31 bin 186 sandığın yüzde 98’ini yedi saatte sayanlar, sandıkların yeniden sayımını 15 günde bitiremediler. Bunda da bir kısmı tam sayım, çoğunluğu geçersiz oyların sayımı. Maltepe’deki sayımın geciktirilmesi için özel bir çaba sarf ediliyor. AK Parti ve MHP temsilcileri akıl almaz yollara başvuruyor. İşi kavga ve kargaşa yaratma noktasına kadar götürüyorlar. Soruyorum; 1 Nisan sabahı ‘oylar yeniden sayılsın’ diye ortalığı birbirine katanlar, ne oldu da bu oyların sayılmasını engelliyorlar. AK Parti ve MHP’nin derdi oyları saydırmak değil, süreci uzatmak. Burada derdin üzüm yemek olmadığı, derdin bağcıyı dövmek olduğu ortada.

‘Daha fazla çektirmeyin’

Faik öztrak, Binali Yıldırım’ın yaptığı açıklamalara sosyal medya hesabı Twitter’dan yanıt verdi.

Öztrak yaptığı paylaşımda, “Allah kimseyi Binali Bey’in durumuna düşürmesin. Bakan ol, Başbakan ol, Parti Genel Başkanı, TBMM Başkanı ol sonra İstanbul’a Belediye Başkanı olmak için gerçekleri eğip bükmek zorunda kal. Saraya tavsiyem, kendisine daha fazla çektirmeyin, izzeti ikbal ile çekilmesine izin verin” ifadesini kullandı.