Siyaset 'Destekleri artırın'

'Destekleri artırın'

12.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP’li belediyeler Ramazan ayında yardım seferberliği başlatacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı üzerine, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun tarafından tüm partili belediye başkanlıklarına yazı gönderildi.

Destekleri artırın

 

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara

Haberin Devamı

Buna göre belediyeler mevcut yardımlarına iftar, sahur desteklerini de ilave edecek, toplumsal dayanışmanın örgütlenmesi amacıyla bağış kampanyaları başlatılacak. İhtiyaçlara göre her bölgeye özel politikalar geliştirilecek. Tüm hayırsever vatandaşları kampanyalara destek vermeye çağıran Torun, “Hedefimiz, ulaşabildiğimiz kadar ihtiyaç sahibine destek vererek, yoksulluğa mahkûm edilen milletimize bir nebze nefes olmak” dedi.

Koronavirüs salgınının özellikle son dönemde endişe verici boyutlara ulaştığını belirten Torun, şöyle dedi:

“İktidarın yanlış politikaları da eklenince vatandaşlarımız, hem sağlık hem de ekonomik açıdan içinden çıkılması zor bir duruma sürüklendi. CHP’li belediyeler tüm imkânsızlıklara ve engelleme girişimlerine rağmen bu sıkıntılı süreçte verdiği hizmetlerle, halkımıza adeta nefes oldu. Bu süreçte belediyelerimiz yaklaşık 11.7 milyon vatandaşımıza ayni ve nakdi yardımda bulundu. Belediyelerimiz Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olacak.”