Siyaset 'Deveye hendek atlatıyoruz!'

'Deveye hendek atlatıyoruz!'

17.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bayramda bazı köprülerin ücretsiz, yeni yapılan köprülerin ise ücretli olmasını eleştiren İnce’ye seslenen Erdoğan “Deveye hendek atlıyoruz, hendek. Sizin yaptığınız böyle bir şey var mı ya? Bir dahaki bayrama ona da ayrı formülle tümünü ücretsiz yaparız” dedi

Deveye hendek atlatıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Antalya mitinginde vatandaşlara hitap etti. Antalya’da gün boyu devam eden yoğun yağmura karşın mitinge katılım dikkati çekti. “Turizmde iftiharımız, tarımda lokomotifimiz Antalya, Türkiye’nin marka şehri yüz akı Antalya” diye sözlerine başlayan Erdoğan, Antalya mitinginde şunları söyledi:

Haberin Devamı

YANIMIZDA ALPERENLER DE VAR: Antalya’yı dünya şehri haline kimin getirdiğini biliyorsunuz. Türkiye’nin değişimini sizlerle başlattık, devam ettiriyoruz. Şimdi yeni ve daha güçlü atılım eşiğindeyiz. Biliyorsunuz bu seçimlere MHP ile giriyoruz. Yanımızda Muhsin Yazıcıoğlu’nun yadigarı Alperenler de var. Cumhur İttifakı’na destek veriyorsunuz değil mi? Diğerleri buraya geliyor, konuşuyor biz yaptıklarımızı, yatırımları konuşuyoruz. Antalya’ya 38,5 milyar yatırım yaptık. Onlar sadece bol bol palavra atıyorlar. İcraat, icraat... Bizim artık midemiz boş laflara tok.

ÜCRETSİZ YAPARIZ: Bunların lugatinde tünel bile yok, Bay Kemal, Bay Muharrem ne anlar tünelden. Biz Ferhat olduk dağları deldik. Şirin’e ulaştık. Şirin kim; benim milletim, milletim. Bunların böyle derdi yok. Bunlar tünelleri kapatacaklarmış, içini dolduracaklarmış. Köprü fiyatı konuşuyorlar. Ya bırakın bu işleri. Devletin köprüleri ile kamu-özel ortaklığı yapılmış köprü ne demek bunlar anlamaz. Şu anda bayramda biz devlete ait ve köprülere ücretsiz dedik değil mi, bunun üzerinde bile rant elde ediyor Bay Muharrem. Demirel’in yaptığı Özal’ın yaptığı Erdoğan’ın yaptığı diyor. Demirel ve Özal’ın yaptıkları bedava, Erdoğan yaptığı ücretli diyor. Deveye hendek atlatıyoruz, hendek. Sizin yaptığınız böyle bir şey var mı ya siz bunları yapamazsınız. Devlete ait olanlar ücretsiz buyurun geçin diyoruz, kamu-özel olana da sembolik rakam koymuşuz. Haklı da olabilirsin. Bir dahaki bayrama ayrı bir formülle onları da ücretsiz yaparız. Bizi bunlarla ürkütemezsin Bay Muharrem, bunlardan ürkecek kadar yoksul değiliz. Sen nerede geziyorsun ya! Biz yaptıklarımızı konuşuyoruz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.

Haberin Devamı

BAŞ USTALIK İÇİN İCAZET: Biz aylardır tecrübeli olmamıza rağmen ne yapacağız ders çalışıyorum ekibimle çalışıyorum. İstatiklerine varıncaya kadar çalışıyorum, stratejik ne getirir ne götürür bunu çalışıyorum. Çıraklığı İstanbul’da yaptık, kalfalığa terfi ettik. Başbakanlık ustalık başladı, cumhurbaşkanlığı ustalığa devam etti. Antalya’dan bu kardeşinize baş ustalık için icazet veriyor musunuz?

Haberin Devamı

GÖREVİNİZİ YAPIN: Yurt dışında oy verme işlemi başladı. Fransa Devlet Başkanı Macron ile görüştüm, ‘Bizim insanımız çile çekiyor demokratik haklarını kullanmada yardımcı olun’ dedim. Bakalım söz verdi ‘Elimizden geleni yapacağız’ dedi. Ana vatanınıza karşı görevinizi yapmanızı bekliyoruz.

PKK ÇALIŞIYOR: Batı dünyasında PKK yoğun çalışıyor. Bize inanan kardeşlerim, PKK ve destekledikleri partiden daha fazla çalışarak açık ara önde çıkacağız. Gençlerimizden ailelerini sandığa götürmelerini istiyorum. Kritik seçimde rehavete kapılamayız. Mesafe, zaman ve iş gibi bahanelerin arkasına asla sığınamayız. Her şeyin telafisi olur sandığın telafisi olmaz. İş işten geçtikten sonra keşke demenin faydası olmaz. CHP ve ortaklarının bu ülkeye kazandıracakları hiçbir şey yok.

OTOBÜSLE Mİ GELECEK?: Turizm için tüm vaatleri ve vizyonları 40 bin oda. Yatak kapasitesinin 1,5 milyona ulaştığından bunların haberi bile yok. Bunlar geriden nal topluyor nal. Şimdi de liman yaptırmayız diyorlar. Dünyanın en zenginlerinin limanını yapmazsak varlıklı turisti nasıl getireceğiz, belediye otobüsüyle mi? Onlar istedikleri kadar yaptırmayız desinler biz yaparız demeye devam edeceğiz. Geçen dönem Antalya’da bira festivali yapmaktan başka icraatı olmayan belediye başkanı 2009’da bedava elektrik demişti.

Haberin Devamı

Deveye hendek atlatıyoruz

Antalya’ya yeni havaalanı

Antalya havalimanını 35 milyon yolcu kapasitesine ulaştırdıklarına dikkat çeken Erdoğan, “İktidara geldiğimizde 11 milyondu. Şimdi Batı Antalya havalimanı yapmak için kolları sıvadık Bay Muharrem, Bay Kemal. Kaş Çukurbağ mevkini belirledik. Yıllık 4 milyon yolcu kapasiteli planlanan proje bedeli 850 milyon. 2022 yılına kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Geçen sene bir sıkıntı yaşadık. Turist hedefimiz bu yıl 14 milyon. Ülke genelinde 40 milyon turist 32 milyar dolar turizm geliri hedefliyoruz” dedi.

‘Kandan beslenen vampirler’

Suruç’taki saldırıya da değinen Erdoğan şöyle devam etti:

“Bölücü terör örgütü mensupları, partimizin mensuplarına saldırdı. Milletvekilimizin çiftçilikle uğraşan ağabeyi, bölücü örgüt yandaşları tarafından şehit edildi. Karşı taraftan da ölenler oldu. Karşı taraftan olanların PKK üyesi oldukları tescilli. Bölücü terör örgütü, ister siyasi parti ister başka kurum olsun fark etmiyor. Hangi boyaya boyanırsa boyansın gerçek yüzünü ortaya çıkarıyor. Partimizin pek çok sırf kendi siyasetlerine uygun değil diye çocuklarının gözü önünde şehit edenler aynı yola başvurdular. Bunlar kandan beslenen birer vampirdir.

Haberin Devamı

CHP’NİN OYLARI HDP’YE: Bu örgüt, sadece Kürt kardeşlerimizin kanını dökmüştür. Şimdi adayları var. Bu aday terörden beslenmedi mi? Teröristlerin desteği ile bir yere gelmedi mi? 7 Haziran ardına sokaklara dökülün demedi mi? Bu Demirtaş, Selo. Selo’yu ziyarete kim gitti; Bay Muharrem gitti. Siz el ele kol kola yürürsünüz de seçim kampanyasında da bir araya gelirsiniz. Bay Kemal, Bay Muharrem birbirine destek vermiyor mu? CHP’nin oylarının HDP’ye savrulduğunu, oraya aktığını, oralara destek verilmesi için çalışmalar yapıldığını takip ediyor, öğreniyoruz. CHP’nin terörle mücadele hakkında en ufak açıklaması duydunuz mu? Afrin’de 6 bin 600 teröristi etkisiz hale getirdik. CHP’nin böyle bir derdi var mı? Bay Kemal, Bay Muharrem isteseniz de istemeseniz de nerede tehdit varsa biz Mehmedimiz ile beraber oralara gireceğiz. Yeri gelir Gabar’a Cudi’ye, Kandil’e Sincar’a gireriz.

KİM KİMİN APOLETİNİ SÖKECEK: Afrin komutanına, ‘Apoletini sökeceğim’ diyor. Neyi söküyorsun, sen mi taktın? Ben diyorum ki benim milletim kahramanına sahip çıkacaktır. Ben Anayasaya göre başkomutanım. Başkomutan olarak konuşma yapıyorum. Bir yerde komutan alkışlıyor. 24 Haziran’da kim kimin apoletini sökecek, gelin hesabını soralım. Kürt kardeşlerimiz başta olmak üzere ülkemize husumet besleyen herkesin yanında olan bu örgütün arkasına saklananlar siyaseti kirletmektedir. Ağızlarından demokrasiyi düşürmeyen ama uyuşturucu kaçakçılığından teröristlere silah taşımaya kadar bulaşmadıkları suç kalmayan bu kişiler siyaseti kirletiyor. Kürt kardeşlerime bu oyuna da gelmeyin diyorum. Bunlar da her numara var. Partililerimize saldırıyı kınayıp dolambaçlı ifadelerle destek verenler de kirlilikte pay sahibidir. Teröristlerimizle mücadele eden komutanlarımızı ağızlarından köpük saçarak tehdit edenler gırtlaklarına kadar bu pisliğe gömülmüştür. 24 Haziran seçimleri kiralık katiller ordusuna dayalı siyaseti kirletenlerin de tarihe gömülüşünün miladı olacaktır.

‘Ben ekonomistim, bunlar anlamaz’

Yağışlardan etkilenen çiftçilere de seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Öncelikle bugün yağış dolu ve hortumdan dolayı ürünleri zarar gören çiftçilere geçmiş olsun diyorum biz hiçbir zaman çiftçi kardeşlerimizi yalnız bırakmadık. Girişte Valimizle de konuştuk. Olması gereken yapılması gerekeni yaparız. Bay Kemal çiftçiler diyor ya sen hesap memuru falan diyorsun ya. Adam kuru sıkı yalan. Antalya çitçisine 1 milyar destek verdik. Bay Kemal Malatya’da konuşuyor; ‘7,4 büyümüş senin cebine girdi mi bir şey’ diyor. Büyüme ne biliyor musun? Ben ekonomistim. Anlamaz bunlar büyümeden. Köprüler yollar büyüme gücüyle yapılıyor. Menderes Türel beyden önce CHP’li bir belediye başkanı yok muydu burada. Eskiden projeler bitmezdi şimdi dünya rekorlarına imza atacak kadar kısa sürede proje bitiyor. 18 kilometrelik raylı sistem 5,5 ay sonra açıldı. Var mı dünyada hattı bu kadar kısa sürede bitiren şehir. Bunların hayatı takoz siyaseti ile geçmiş. Konyaaltı sahil projesi hizmete girdi, proje başlayınca sokağa döküldüler. Bir şey istemediler hayatları boyunca her zaman engellediler. Kanal İstanbul’a da karşılar. Milletim yürü dediği zaman Kanal İstanbul’u nasıl yapacağız göreceksin” diye konuştu.

Macron ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan, dün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede iki lider, Türkiye ile Fransa arasındaki ilişkilerinin geliştirilmesine ve mevcut diyalogun sürdürülmesinin önem taşıdığını vurguladılar. Suriye’deki son gelişmeler, terörle mücadele ve mültecilerin ele alındığı görüşmede işbirliğinin önemine de işaret edildi. Erdoğan, görüşmede, başta Münbiç olmak üzere Suriye’de Türkiye-ABD arasında işbirliğinin önünü açacak bir mutabakat sağlandığına da dikkati çekti. Erdoğan ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, 24 Haziran seçimlerini müteakip süreçte de yakın temas içinde olma kararlılıklarını teyit ettiler. DHA