Siyaset Devlet cuntayla ele geçirilemez

Devlet cuntayla ele geçirilemez

24.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, FETÖ’nün darbe girişimi soruşturmasına ilişkin, “Türk ordusu dışında bürokrasiye de yuvalanmış darbe yanlılarının ayıklanıyor olması doğru bir girişimdir” dedi.

Devlet cuntayla  ele geçirilemez

Milletin verdiği payeyi, milletin verdiği rütbeyi ve milletin verdiği silahı hainlere kiraya verenlerin bu milletin askeri olamayacağını vurgulayan ve bu kişileri asker kılığına girmiş teröristler olarak nitelendiren Adan, “Türkiye Cumhuriyeti devleti hiç kimsenin, hiçbir grubun oyuncağı değildir. Bizim devletimiz kumpasla, cuntayla ve darbeyle ele geçirilemez. Böyle bir tehlikenin karşısında herkesten önce Türk milleti, Türk milliyetçileri dimdik durmuştur, bundan sonra da dimdik durmaya devam edecektir” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Vural: ‘Sarsıldık’

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, FETÖ’nün darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz akşamı Meclis’te yaşadıklarını anlattı. Vural, “Düşünebiliyor musunuz? Siyaseten rakipsiniz ama birdenbire, hepimizin orada bulunmamızdan da memnun olduğu bir tablo. Daha sonra görüştüğümüz milletvekilleri ‘Sizi gördüğümüze çok sevindik’ dediler. Genel Kurulda bir süre divanda oturdum. İndikten sonra birdenbire bir bombayla sarsıldık. Toz, duman içeride... Büyük bir sarsıntı. O sırada küçük oğlum Yavuz da benimle beraberdi ve kulisteydi. Hemen kulise çıktım” dedi.