Siyaset 'Devletin işimi yok beni mi dinleyecek' dinlemeye takıldı

'Devletin işimi yok beni mi dinleyecek' dinlemeye takıldı

27.12.2008 - 13:07 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da aralarında bir albay, bir yarbay ve CHP milletvekili adayının bulunduğu 20’si tutuklu 27 sanık hakkında açılan davanın iddianamesine konan telefon görüşmeleri, dinlenmediğini düşünenlerin nasıl yanıldığını ortaya çıkardı.

Devletin işimi yok beni mi dinleyecek dinlemeye takıldı

Haklarında; çeşitli suçlarından 25 yıldan 325’er yıla kadar hapis istemiyle dava açılan sanıklardan ikisinin iddianameye yansıyan bir telefon görüşmesinde, “Devletin işi yok, her şeyi bırakmış, benle seni mi dinleyecekö sözlerini kullandığı dikkat çekti.

Milli Savunma Bakanlığı İnşaat Emlak Dairesi Diyarbakır Bölge Başkanı Albay Raci Gökçayır, yardımcısı Yarbay Erdinç Sedat Omaç, iki sivil personel ile Diyarbakır’da CHP’den 2’inci sıra milletvekili adayı olan müteahhit Kamil Akan’ın da aralarında bulunduğu 20’si tutuklu 27 sanık hakkında, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve kamu kurum ve kuruluşlarına ait ihalelere fesat karıştırmak, gizli kalması gereken ihale şartnamelerini önceden inceleyip gelen teklifleri birlikte çalıştıkları müteahit firmalara bildirip karşılığında rüşvet almak’ suçlarından açılan davanın iddianamesine ilginç telefon görüşmeleri diyalogları yansıdı.


-İŞTE, DEVLETİN KENDİSİNİ DİNLEMEDİĞİNİ ZANNEDEN SANIĞIN SÖZLERİ-

Diyarbakır Askeri Savcılığı tarafından tutuklanarak cezaevine konan sivil sanıklardan Mahmut Görmez ve İsmail Atlan arasında yaşanan telefon diyalogları şöyle:
Mahmut Görmez: Ya, namussuzum sen bizim başımızı yiyecen.
İsmail Atlan: Niye.
Mahmut Görmez: On sefer arıyorsun, telefon bu.
İsmail Atlan: Ya boşver. Şifreli konuşuyoruz. Kim ne anlayacak. Devletin işi yok, her şeyi bırakmış, benle seni mi dinleyecek?
Mahmut Görmez: Bürodayım ben, büroyu ara.
İsmail Atlan: Normal telefon yok şeydir ha 10 adet tamamdır, 2 adet sana aittir, boş durma orada sen. Şey et, çünkü ben şeyleri bilmiyorum o kadar.