Siyaset Devletin zirvesi 19 Mayıs’ta Samsun’da buluşuyor

Devletin zirvesi 19 Mayıs’ta Samsun’da buluşuyor

18.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı’nın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda Samsun’da düzenlenecek resmi törenlerde devletin zirvesi bir arada olacak. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in katılacağı öğrenildi.

Devletin zirvesi  19 Mayıs’ta  Samsun’da buluşuyor

Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlatmak için Samsun’a çıkışının 100. yılı dolayısıyla bu yıl resmi törenler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Samsun’da gerçekleştirilecek. Etkinlikler kapsamında Erdoğan yarın 14.00’te Samsun Port’ta Piri Reis Milli Mücadele Gemisi’ni karşılayacak; daha sonra temsilci gençler illerinden ve ülkelerinden getirdikleri toprakları ve Türk Bayrağı’nı Erdoğan’a takdim edecek.

Haberin Devamı

Halka hitap edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde temsilci gençler ve vatandaşların katılımıyla Samsun Tütün İskelesi’ne yürüyüş gerçekleştirilecek, ardından Cumhurbaşkanı Tütün İskelesi’nde halka hitap edecek.

Devletin zirvesi  19 Mayıs’ta  Samsun’da buluşuyor

Hitabın ardından Erdoğan, Solo Türk ve Türk Yıldızları gösterisini Tütün İskelesi’nde yer alan maket Bandırma Vapuru’ndan izleyecek. Yaşar Doğu Spor Salonu’nda yeniden halka hitap edecek olan Erdoğan, sonrasında da Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Bitmeyen Yolculuk” final programını izleyecek.

Cumhurbaşkanlığı, resmi törenlere CHP, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Vatan Partisi’ni davet ederken HDP’ye herhangi bir davet göndermedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, Kılıçdaroğlu’nun Samsun’daki resmi törenlere katılacağını duyurdu. Vatan Partisi’nden yapılan yazılı açıklamada da Genel Başkan Perinçek’in törenlerde olacağı duyuruldu. Dün akşam saatlerinde MHP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada Devlet Bahçeli’nin de törenlere katılacağı bildirildi. MHP açıklamasında, “19 Mayıs’ın 100. Yıldönümü nedeniyle Samsun Valiliği tarafından gönderilen davete Genel Başkanımız Samsun Valisi Osman Kaymak’ı arayarak katılacağını söylemiştir” denildi.

Yazarlar