Siyaset Devletin zirvesi yalnız bırakmadı

Devletin zirvesi yalnız bırakmadı

13.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da hayatını kaybeden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kayınpederi Ahmet Özyurt dün son yolculuğuna uğurlandı. Özyurt’un cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kahraman ve Başbakan Davutoğlu’nun yanı sıra siyaset ve iş dünyasından birçok isim katıldı...

Devletin zirvesi yalnız bırakmadı

Tedavi gördüğü hastanede önceki gün çoklu organ yetmezliğinden hayatını kaybeden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kayınpederi Ahmet Özyurt (76), dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı cenaze törenin ardından toprağa verildi.
Özyurt için dün Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Gül ve Özyurt aileleri, caminin içinde kurulan taziye çadırında başsağlığı dileklerini kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Başbakan Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu ile Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’in ablası Şükran Demirören de 11. Cumhurbaşkanı Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’e taziyelerini iletti. 11. Cumhurbaşkanı Gül, camide taziyeleri kabul ederken yakınları gelenleri karşılamak için caminin dışında bekledi.

Emre Gül karşıladı
Abdullah Gül’ün oğlu Mehmet Emre Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kapıda karşılarken törene TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin, Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik, Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Haşim Kılıç, Ak Parti Kayseri milletvekilleri Taner Yıldız ve Mehmet Özhaseki, MHP İstanbul milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de katıldı.

Tabuta omuz verdiler
Cuma namazının kılınmasının ardından cenaze namazını İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı. Helallik alınması ve cenaze namazının kılınmasının ardından Özyurt’un cenazesinin bulunduğu tabuta Gül, Erdoğan ve Davutoğlu omuz verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, camiden çıkarken Abdullah Gül’ün oğlu Mehmet Emre Gül ile kısa bir süre sohbet etti. Ahmet Özyurt’un cenazesi Sahrayıcedit Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

Devletin zirvesi yalnız bırakmadı

Cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Gül’ün oğlu Emre Gül karşıladı. Taziyeleri kabul eden Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’e, Sare Davutoğlu, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’in ablası Şükran Demirören ve Emine Erdoğan da başsağlığı dileğinde bulundu.

Arınç telefonla başsağlığı diledi
- Cenaze nedeniyle Marmara Ünivesitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii çevresindeki yollar önceden yapılan duyuru ile trafiğe kapatıldı. Cami içinde ve dışında geniş güvenlik önlemleri alınırken camiye girenlere üst araması yapıldı. Bir polis helikopteri tören boyunca cami çevresinde uçtu.
- Twitter hesabından dün sabah saatlerinde bir açıklama yapan Abdullah Gül, “Kayınpederimin vefatı vesilesiyle çelenk göndermek isteyen dostlarımızın çelenk yerine kendilerinin takdir ettikleri bir hayır veya eğitim kurumuna bağış yapmalarını rica ederim” mesajını paylaştı.
- Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar çelenk gönderdi.
- Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın cenazeye katılmadığı görülürken Abdullah Gül’ü telefonla arayarak taziye dileklerini ilettiği öğrenildi.