Siyaset ‘Devraldığımız belediyeler yardımları iki kat artırdı’

‘Devraldığımız belediyeler yardımları iki kat artırdı’

22.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yerel seçimlerde devraldıkları İstanbul, Ankara, Adana, Antalya ve Mersin büyükşehir belediyelerinin 2018 yılında 496 milyon 724 bin TL yardım yaparken, bu rakamın 2020 yılında 959 milyon 527 bin TL’ye yükseldiğini söyledi.

‘Devraldığımız belediyeler yardımları iki kat artırdı’

 

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara

Haberin Devamı

Milliyet’e açıklamalarda bulunan Torun, “CHP’li belediyeler, yerel seçim sonuçlarını içine sindiremeyen siyasi iktidarın tüm baskılarına rağmen tıkır tıkır çalışıyor” diyerek şöyle devam etti:

“Sandıkta kazanamadığı belediyelerden, merkezi yönetim yetkilerini hukuksuzca kullanarak intikam almaya çalışan iktidara rağmen, belediyelerimiz vatandaşa nefes oluyor. Sudan sebeplerle soruşturmalar açıyorlar, korkmuyoruz. Bağış kampanyalarına el koyuyorlar, yetkileri azaltıyorlar, gelirleri kesiyorlar yılmıyoruz. Bir yolunu bularak, hizmeti vatandaşa götürüyoruz.”

‘Boşa çıkardık’

“İktidarın yerel seçim öncesindeki tüm kara propagandalarını da tek tek boşa çıkarıyoruz” diyen Torun, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

“Gururla söylüyorum ki ‘CHP belediyeleri kazanırsa yardımlar kesilecek’ söylemiyle halkı korkutmaya çalışanların bu iftirası da boşa çıkmıştır. Yerel seçimlerde Cumhur İttifakı’ndan devraldığımız İstanbul, Ankara, Adana, Antalya ve Mersin büyükşehir belediyemizin resmi rakamlarına göre, ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardım faaliyetleri, iki katına çıkmıştır. Bu belediyeler 2018 yılında 496 milyon 724 bin TL tutarında sosyal yardım yaparken, bu rakam 2020 yılında 959 milyon 527 bin TL’ye yükselmiştir. Sosyal yardım yapılan hane sayısı da aynı beş büyükşehirde yaklaşık 2 kat artmıştır. Biz ‘Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir’ ilkesini benimseyen bir anlayışın temsilcisiyiz.”