Siyaset Devrimci Demokratlar

Devrimci Demokratlar

29.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aralarında eski ve yeni vekiller ile PM üyelerinin bulunduğu 130 kişi Kumburgaz’da kamp yaptı. “Böyle Gitmez, Bu Düzen Değişmeli” başlıklı çağrı metninde “CHP, meydan okuyana meydan okuyan bir siyasal merkeze dönüşmeli” denildi

Devrimci Demokratlar

CHP’de kendilerini, “Devrimci Demokratlar” olarak tanımlayan İstanbul merkezli bir oluşum, 25-26 Haziran’da Kumburgaz’da biraraya gelerek parti politikalarını masaya yatırdı. Toplantıya, aralarında milletvekilleri Ali Şeker, Eren Erdem, Onursal Adıgüzel, Selina Doğan, Mehmet Tüm, Orhan Sarıbal, Tur Yıldız Biçer ve Fikri Sağlar ile eski milletvekilleri Rıza Türmen, Hurşit Güneş, Hüseyin Aygün, Müslim Sarı, Rıdvan Budak, Binnaz Toprak, Sena Kaleli ve PM üyeleri Gülseren Onanç ve İdris Yıldız ile eski PM üyeleri Dursun Bulut, Tülay Ateş ve İlay Aksoy’un da bulunduğu 130 kişi katıldı. “Böyle Gitmez, Bu Düzen Değişmeli” başlıklı çağrı metninde şunlar kaydedildi:
‘Devi uyandırmak için’
“12 milyon oy almış olan uyuyan devi uyandırmak için yola çıktık. AKP’nin gerici-faşist saltanatına son vermek, bu düzeni değiştirmek, uçuruma doğru sürüklenmeye dur demek ve yaşanabilir başka bir Türkiye yaratmak mümkün. Bu gidişe dur diyebilecek en önemli güç partimiz CHP. Bütün nesnel koşullar CHP’den yana olsa da, partimiz bu rolü üstlenmekten kaçınıyor. CHP değişirse, Türkiye değişir, Türkiye değişirse bölge değişir. Kararlı, cüretkar ve meydan okuyan yeni bir siyaset yapma tarzı geliştirmek zorundayız. Faşizme ve savaşa karşı ayrı ayrı yerde duramayız, birleşmek zorundayız! Ülkemizin tüm demokratlarının, ilericilerinin, devrimcilerinin birleşeceği bir demokrasi cephesi gerekiyor! CHP, meydan okuyana meydan okuyan bir siyasal merkeze dönüşmelidir! Biliyoruz ki; artan kutuplaşmalar ve derinleşen çatışmalar karşısında alternatif üretenler, büyüyen öfkeleri örgütleyenler dünyanın dört bir yanında iktidara yürüyorlar”
Anadilde eğitim çıkışı
Toplantıda, ağustostan itibaren yedi bölgede 11 farklı noktada geniş katılımlı forumlar düzenlenmesi de kararlaştırıldı. Toplantıda söz alan Fikri Sağlar’ın, “CHP yeni bir kurtuluş savaşını başlatacaksa kendisini yenilemeli. Sol bir parti olacaksak, bütün parti içi seçimler, tüm üyelerin katılımıyla yapılmalı. Genel Başkan da parti üyelerinin tümünün katılımıyla seçilmeli. Dokunulmazlıklar, anayasa, Kürt meselesi gibi konularda günlük söylemlerle politika olmaz” ifadesini kullandığı belirtildi.
Eski milletvekili Rıza Türmen’in de “Devlet yapısı küçültülmeli, adem-i merkeziyetçi olunmalı, halkın kendisi ile ilgili kararları verebileceği halk üniteleri kurulmalı. Ana dilde eğitim tartışılmamalı, uygulanmalı” önerisini getirdiği öğrenildi.