Siyaset ‘Dik duruşumuzu sürdüreceğiz’

‘Dik duruşumuzu sürdüreceğiz’

16.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Haklı ve dik duruşumuzu Kıbrıs’ta, Suriye’de ve Libya’da da aynı kararlılıkla sergilemeyi sürdüreceğiz” dedi.

‘Dik duruşumuzu sürdüreceğiz’

Oktay, KKTC’nin 35. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla başkent Lefkoşa’daki törenlerde Türkiye’yi temsil etti. Törenler KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı’nın Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Tören, Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle devam etti. Akıncı ve Oktay Anıt özel defterine mesajlarını yazdı.

Haberin Devamı

‘Sorumlusu Rumlar’

Ardından Lefkoşa’da Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda protokolün ve vatandaşların da katıldığı tören düzenlendi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Oktay burada yaptığı konuşmada, Ada’da hâlâ çözüme ulaşılamamış olmasının nedeninin çözümsüzlüğü şiar edinen Kıbrıs Rum tarafının uzlaşmaz tutumu olduğuna dikkati çekti. Rumların kendilerini Ada’nın tek sahibi olduğunu zannettiklerini, Doğu Akdeniz’deki enerji kaynaklarını paylaşma niyetinde olmadıklarını da açıkça ortaya koyduğunu söyleyen Oktay, “Bu girişimlere göz yummayacağımızı, Türkiye’nin ve Kıbrıs Türk halkının Doğu Akdeniz’deki meşru hak ve menfaatlerini her zaman korumaya devam edeceğimizi buradan bir kez daha vurgulamak istiyorum. Kıbrıs, bizim milli davamızdır. Kıbrıs Türk’ünün her zaman yanında durduk, durmaya da devam edeceğiz” dedi. Tören, Halk Dansları gösterisi ve resmi geçidin ardından Solo Türk uçuşu ile sona erdi.

Haberin Devamı

‘Dik duruşumuzu sürdüreceğiz’

Oktay, Girne Boğaz Şehitliği’ndeki anıta da çelenk bıraktı.

‘Yapıcı olacağız’

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı da, Kıbrıs konusunda her zaman olduğu gibi yapıcı olacaklarını ancak Kıbrıs Türk halkının haklarını sonuna kadar korumanın da bilincinde hareket edeceklerini söyledi. Ucu açık, sonuç odaklı olmayan müzakere süreçlerinin artık geride kaldığını belirten Akıncı, “Bu konunun Birleşmiş Milletler (BM) raporlarında da
yer almaya başlamış olması memnuniyet vericidir” dedi. AA