Siyaset Dileyeceksen yasasını çıkar

Dileyeceksen yasasını çıkar

16.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

HDP Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun, “Dersim’de acı duyan herkesten bin kere özür diliyorum” sözlerini eleştirerek, “1 yıl önce Tayyip Erdoğan’ın ‘özür dilenmesi gerekiyorsa özür dileriz’ anlayışını eleştirmiştik. Bugün aynısını CHP yapıyor. Buradan hem CHP’ye hem AKP’ye hatırlatırız. Özür böyle dilenmez. Özür dileyeceksen yasasını çıkaracaksın; ‘Bir daha asla’ diyeceksin. Yüzleşecekseniz karşıtınıza benzemeyeceksiniz” dedi.

Dileyeceksen yasasını çıkar



Erdoğan’a seslendi
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) 5. Genel Kurulu toplandı. Kocatepe Kültür Merkezi’nde yapılan Genel Kurul toplantısına Kobani Halk Meclisi Eşbaşkanı Eyşe Efendi de katıldı. Efendi, zılgıt eşliğinde çıktığı kürsüde, şunları söyledi:
“Tüm dünya şunu gördü ki halklar birleştiğinde eşsiz bir direniş ortaya çıkıyor. Şunu bilmeliler ki orada yaşayan anneler olarak her an kendi bedenimizle direnmeye hazırız. Ama biz daima elimizi barışa ve kardeşliğe uzattık. Hatta DAİŞ canilerinin annelerine dahi barış elimizi uzattık. Erdoğan’a buradan sesleniyorum: Lütfen elinizi çocuklarımızın kanından, mücadelemizden, bizden çekin. Burada bizlere bir de müjde vermek istiyorum. Başarıya yakınız. Müştenur tepesini ve birçok köyü geri aldık. DAİŞ bunu hazmedemeyip Kobani’nin merkezinde intihar saldırıları düzenlemeye ve evleri yakmaya başladı. Ama bizler mücadeleye devam ediyoruz. Kobani halkı, mücadeleyi daha da güçlendirmektedir.”
Tuncel de konuşmasında, Seyit Rıza’nın ölüm yıldönümü nedeniyle Dersim tartışmalarının yeniden başladığına dikkati çekerek, “Biz, hatırlarsanız bu kürsüde Tayyip Erdoğan’ın, ‘özür dilenmesi gerekiyorsa özür dileriz’ anlayışını eleştirmiştik. Şimdi, aradan 1 yıl geçti aynı zihniyeti CHP’de görüyoruz. ‘Özür dilenmesi gerekiyorsa özür diliyoruz’ diyor CHP’nin genel başkan yardımcısı. Buradan hem CHP’ye hem AKP’ye hatırlatırız. Özür böyle dilenmez. Özür dileyeceksen yasasını çıkaracaksın; ‘Bir daha asla’ diyeceksin. Yüzleşecekseniz karşıtınıza benzemeyeceksiniz” dedi.