Siyaset Diyanet personeline siyaset yasağına AYM’den onay

Diyanet personeline siyaset yasağına AYM’den onay

18.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Anayasa Mahkemesi, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapanların her ne suretle olursa olsun siyaset yapmasını yasaklayan kanun düzenlemesinin laiklik ilkesine aykırı olmadığına karar verdi.

Diyanet personeline siyaset yasağına AYM’den onay

Anayasa Mahkemesi, siyaset yasağına uymadığı gerekçesiyle işine son verilen bir davacının davasına bakan Eskişehir 2. İdare Mahkemesi’nin, 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun’un 25. maddesinin Anayasa’ya aykırı olduğu iddiasıyla iptali istemiyle yaptığı başvuruyu karara bağladı.

Kararda, Anayasa’nın 136. maddesiyle Başkanlığa anayasal bir statü tanındığı ve laiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasi görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak faaliyete bulunmasının öngörüldüğü hatırlatıldı. Kuralın, bu itibarla Başkanlık personelinin herhangi bir siyasi parti lehine veya aleyhine faaliyette bulunması veya siyasi partiyi övücü ve yerici söylemlerde bulunmasını yasaklayarak, bu faaliyette bulunanların işine son verilmesini öngördüğü belirtilen kararda, başta laiklik ilkesi olmak üzere kuralın anayasaya aykırı olmadığı ve başvurunun reddine karar verildiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Yazarlar