Siyaset DSP’de hayal kırıklığı

DSP’de hayal kırıklığı

01.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Yerel seçimler, özellikle CHP’den istifa edenlerin aday gösterilmesiyle çok konuşulan, Bülent Ecevit’li dönemlerinin ardından yeni çıkış arayan DSP için hayal kırıklığıyla sonuçlandı.

DSP’de hayal kırıklığı

DSP’nin resmi olmayan sonuçlara göre ülke genelindeki oy oranı yüzde 1 civarında kaldı. Genel Başkan Önder Aksakal liderliğindeki DSP, 2014 yerel seçimlerinde hiçbir ilde seçimi kazanamazken, sadece Ardahan’ın Çıldır ilçesi ile dört beldede başkanlığı elde etmişti. Çıldır belediye başkanı da seçimlerden sonra istifa ederek AK Parti’ye katılmıştı. DSP, 2019 yerel seçimlere giderken özellikle CHP’den aday gösterilmeyen isimleri kadrosuna katmasıyla dikkatleri üzerine çekti. DSP’nin bu tavrı CHP kanadından “muhalefetin oylarını böldüğü” gerekçesiyle eleştirildi. Ancak DSP yönetimi bu eleştirileri kabul etmedi ve kampanya boyunca CHP’ye yüklendi. Genel Başkan Aksakal partisine ise “ana muhalefet” hedefi koydu.

Haberin Devamı

Kemer’de kazandı

DSP, dün 30 büyükşehir ve 51 il belediyesi ile birlikte toplamda 424 adayla yarışa girdi. Ancak resmi olmayan sonuçlara göre hiçbir ilde başarı elde edemedi. DSP sadece Antalya’nın Kemer ilçesinde seçimi kazandı.

CHP’den istifa eden 4 mevcut belediye başkanı, Muğla Marmaris’te Ali Acar, İstanbul Avcılar’da Handan Toprak Benli, İzmir Tire’de Tayfur Çiçek, Kırklareli Pınarhisar’da Mustafa Cingöz kendi ilçelerinden DSP adayı oldu. Ancak hiçbiri seçimi kazanamadı. Bunun yanında, Mustafa Sarıgül CHP’den istifa ederek DSP’nin Şişli adayı oldu. Ancak CHP ve AK Parti adaylarının ardından seçimi üçüncü tamamladı. DSP’nin Gaziantep’ten aday gösterdiği Celal Doğan partinin en yüksek oy oranına ulaşsa da seçimi AK Parti adayı aldı. Ankara’da aday gösterilen ve kampanya dönemindeki açıklamalarıyla tartışılan CHP’li eski Çankaya Belediye Başkanı Haydar Yılmaz’ın oy oranı yüzde 1’e dahi ulaşamadı. Antalya Muratpaşa’dan aday olan eski CHP milletvekili Yıldıray Sapan da yüzde 1’e ulaşamadı.