Siyaset DSP’li Türk’ten ittifak istifası

DSP’li Türk’ten ittifak istifası

02.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

DSP Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Sami Türk, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın, “hangi ittifak daha çok milletvekilliği teklif ederse o ittifakın içinde olabilecekleri” açıklamaları nedeniyle görevinden istifa etti.

DSP’li Türk’ten ittifak istifası

Edinilen bilgiye göre, Türk, istifa dilekçesini parti genel merkezine iletti. Dilekçesinde, seçim ittifaklarının görüş ve amaçları arasında yakınlık bulunan partiler arasında yapılabileceğine işaret eden Türk, başka türlü ittifakların DSP’nin programı ve uygulamalarıyla bağdaşmayacağını belirtti.

Haberin Devamı

İşte o sözler

Türk siyasetinin duayen isimlerinden biri olan Ecevit hükümeti döneminde Adalet Bakanlığı yapan Hikmet Sami Türk’ün istifa etmesine, Aksakal’ın ittifak açıklaması neden oldu. Aksakal, şunları söylemişti:

“Bu Cumhuriyet Halk Partisi için de geçerli, HDP için de geçerli, Ak Parti için de geçerli. Mutlaka CHP ile ittifak kurarız gibi bir saplantımız olmadığı gibi Ak Parti veya MHP ile herhangi bir ittifakın içerisinde yer almayız gibi bir ön yargımız, ön koşulumuz yok. A partisi geldi sizinle ittifak yapalım size 10 milletvekili verelim dedi, B partisi de geldi sizinle ittifak yapalım size 30 milletvekili verelim dediğinde herhalde biz saf değiliz yani 10 milletvekili veren yere gidip orada güdük kalmayız. 30 tane arkadaşımızla devlet yönetimine katkı koymak dururken niye gidelim 10 tane milletvekili ile oralarda bocalayalım.”

Yazarlar