Siyaset DTP’ye Tunceli’de uyarı

DTP’ye Tunceli’de uyarı

26.10.2008 - 00:18 | Son Güncellenme:

Protesto gösterilerinin ardından Tunceli'ye gelen Başbakan, 'Gerilim isteyenlerin üretim, demokrasi, özgürlük diye bir derdi yok. Halkı ayaklanmaya davet ederek, masum çocukları sokaklara salarak güç gösterisi yaptığını sananlar gaflet içinde' dedi

DTP’ye Tunceli’de uyarı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ziyareti nedeniyle yapılan eylemlerin ardından geldiği Tunceli’de protestolar yaşanırken birlik ve beraberlik mesajları vererek DTP’yi eleştirdi. Erdoğan, “Gerilim isteyenlerin üretim, demokrasi, özgürlükler diye bir derdi yok. Halkı hükümete karşı ayaklanmaya davet etmek, barışa katkı değil. Çer çöpü ateşe vererek, masum çocukları sokaklara salarak güç gösterisi yaptığını sananlar büyük bir cehalet ve gaflet içerisindedir” dedi.

DTP’liler gösteri yaptı
Başbakan Erdoğan, Tunceli’de partisinin merkez ilçe kongresine katılıp açılışlarda bulundu. Erdoğan’ın gelişini protesto nedeniyle önceki gün olayların yaşandığı kentte DTP’liler gösteriler yaparak AKP il binasına siyah çelenk bıraktı.
DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis ile Belediye Başkanı Songül Erol Abdil’in de aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşıyıp “Tayyip seni istemiyoruz” diye sloganlar atarak AKP il başkanlığı önüne kadar yürüdü ve burada bir süre oturma eylemi yaptı.
Polislere taş atılması gerginliği tırmandırsa da polisin sakin tutumu ve alınan önlemler olayların büyümesini önledi. Erdoğan, kentte protestolar sürerken kapalı spor salonunda yapılan partisinin merkez ilçe kongresinde, sonra da valilik önünde vatandaşlara seslenip şu mesajları verdi:
FARKLI HESAPLARI VAR: Son zamanlarda farklı hesaplar içine giren, halkımız arasına fitne tohumu ekmeye, kamplara bölmeye çalışanlar, milletin basireti sayesinde akamete uğramaya mahkûmdur. Çatışma değil barış, haksızlık değil adalet esastır. Ayrılık değil, birlik esastır.
Çer çöpü ateşe vererek, masum çocuklarımızı sokaklara salarak güç gösterisi yaptığını sananlar büyük bir cehalet ve gaflet içerisindedir.
Allah aşkına günahsız vatandaşların arabalarını yakmak suretiyle, acaba bu ülkeye barış gelir mi? Bu yaklaşım tarzının hangi barış, sevgi anlayışı içinde yeri var?
ÇATIMIZ TÜRKİYE VATANDAŞLIĞI: Buradan yerel yönetim, Başbakan olarak bana gelmiştir, -buranın yerel yönetim başkanı gerçi benim muhatabım değil ayrı mesele- Ankara’da bir Başbakan olarak kabul edip sıkıntılarını dinledikten sonra hükümet olarak ve AKP belediyeleri olarak Tunceli Belediyesi’ne, halkına araç gereç yardımlarını her ay aldığı yardımların dışında ekstra olarak gönderdik ki belediye ayağa kalksın.
Bazı gazetelerde Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın Tunceli’ye gelişini haber veren, halkın ‘hoş geldiniz’ davetini ortaya koyan veyahut partimizin pankartlarını, belediyenin araç gereçleriyle toplamanın hangi insani yaklaşım tarzına uyduğunu ben Tuncelili kardeşlerimin takdirine bırakıyorum.
Halkımızı hükümetimize karşı, devletimize karşı ayaklanmaya davet etmek, çağırmak, olumsuz, çirkin yaklaşımlar sergileyici bazı haberleri içeren veya düşünceyi içeren bir açıklama yapmak, bu ülkenin barışına katkı değildir.
Çatımız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır. Kimlik siyaseti yapmıyorum, yapmayın diyorum. Herkesin kimliğine herkes saygı duysun.
TUNCELİ’Yİ SEVENLER NEREDE?: Herkes söz veriyordu, üniversite diye. Biz 18 ile üniversite kurduk. Şimdi Tunceli Üniversitesi var. Bugüne kadar Tunceli’yi sevenler niçin bu adımları atmadılar? Halep oradaysa arşın Tunceli’de.
Tunceli’de 57 trilyonluk yatırım yaptık. Tunceli’nin gelişmesi, kalkınması için her türlü çabayı gösteriyoruz. Bu yıl bütçeden aslan payını Tunceli’ye ayırdık. Birliğiniz beraberliğiniz kardeşliğiniz ebedi olsun.

Haberin Devamı

DTP’ye Tunceli’de uyarı

Başbakan için Tunceli’ye aynı model ve plaka iki makam aracı getirildi. Erdoğan’ın geçen pazartesi günü yaptığı Diyarbakır gezisinde de aynı yöntem uygulanmıştı.

NOTLAR
Munzur Çayı’nda bomba arandı

- Erdoğan’ın Tunceli ziyareti nedeniyle Elazığ, Bingöl, Malatya ve Erzincan’dan takviye güvenlik güçleri kente gelerek güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Kentin bütün cadde ve sokakları tutulurken, iki Süper Kobra helikopter sürekli uçuş yaptı. Önemli noktalara özel harekât timleri, yüksek binalara keskin nişancılar yerleştirildi.
- Başbakan Erdoğan’a frekans karıştırıcı Jammer’lı araçların eşlik ettiği kentte, saatlerce cep telefonlarıyla görüşme yapılamadı.
- Erdoğan’ın açılışını yapacağı Munzur Çayı üzerindeki Mamiki Köprüsü çevresinde ve çayda balık adamlar dedektörle bomba araması yaptı.
- Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar Beldesi Belediye Başkanı AKP’li Ali Aydın, Erdoğan’ın kendileriyle görüşmediğini ileri sürerek partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

DTP’ye Tunceli’de uyarı

DTP’liler,Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşıyarak "Tayyip seni istemiyoruz" diye slogan attı. Zaman zaman taş atılsa da polisin sakin tutumu olayın büyümesini önledi.

Yazarlar