Siyaset Dürüst, namuslu savcı arıyorum

Dürüst, namuslu savcı arıyorum

21.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

4 bakan hakkındaki fezlekelerin Meclis’e gelmesine değinen CHP lideri, Başbakan Erdoğan hakkında fezleke hazırlayacak bir savcı aradığını söyledi

Dürüst, namuslu savcı arıyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti seçmenine seslenerek, “Hala bu kul hakkı yiyenlere oy verecek miyiz? Oy veren kişi harama ortak olmuş demektir. Kul hakkı yiyene ortak olmuş demektir” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisi tarafından düzenlenen mitinge katılmak üzere özel uçakla Tokat’a geldi. Tokat Cumhuriyet Meydanı’nda yaklaşık 20 bin kişiye seslenen Kılıçdaroğlu, sözlerine, Yüksek Seçim Kurulu’nun yasaklamasına rağmen televizyonlarda yayınlanmaya devam edilen AK Parti’nin reklamını eleştirerek başladı. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“Şimdi reklamlarda Türk bayrağını kullanıyor. O bayrak 76 milyon bayrağıdır. Senin babanın bayrağı değildir o. İşine gelince kullanacaksın, işine gelince ayağa kalkmayacaksın. Hangi koşullarda olursa olsun biz bayrağımızın önünde ayağa kalkarız. Üzerinde durduğumuz temel nokta bu. Biz ülkemizi severiz, bütün yurttaşları kucaklaştırır hiç kimseyi ötekileştirmeyiz.”

‘Biz uzaklaştırırdık’
Avrupa Birlği eski Bakanı Egemen Bağış’a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına değinen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
“Allah aşkına, Tokatlılar’ın vicdanına sesleniyorum. Kuran-ı Kerim bütün İslam dünyasının ortak kitabıdır. Hepimizin saygı duyduğu bir kitaptır o. Asla ve asla oradaki hiçbir ayetle ilgili farklı bir şey söylemeyiz. Huşu içinde okur, saygı duyarız. Bu adam kalktı internette bir gazeteci ile konuşuyor, ağza alınmaması gereken lafları söylüyor. Eğer bunu CHP’den bir kişi söyleseydi emin olun kıyamet kopardı. Hükümet kıyameti koparırdı. Biz ne yapardık? ‘Kusura bakma inançla dalga geçiyorsan senin bu partide yerin yok’ derdik. Çünkü CHP her inanca saygı gösteririr. Bu başçalan Kuran-ı Kerim ile dalga geçen bakan hakkında bir şey söyledi mi, partisinden attı mı? Ayın 30’u geliyor. Sandığa gideceğiz, o dersini vermiyorsa dersini biz vereceğiz.”
4 bakan hakkında hazırlanan fezlekelerin TBMM’ye gelmesini de değerlendiren Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
“Dün (Önceki gün) TBMM’de fezlekelerin görüşülmesi vardı. 4 bakan ile ilgili. 4 bakanın fezlekesi geldi ama başçalanın fezlekesi gelmedi. Onun için helal süt emmiş, ülkesini seven yürekli bir savcı arıyorum. Dürüst, onurlu, namuslu bir savcı arıyorum. O savcı çıkacak mı? Herhalde çıkacaktır. Bekliyoruz. İnatla bekliyoruz. 4 bakanın fezlekesi geldi. Şimdi önümüzde seçimler var. Soruşturma komisyonu kurulacak. ’Bunları açıklayın. İçinde ne var?’ dedik. Soruşturma açılsın mı açılmasın mı, milletvekili neye göre el kaldıracak? Açıklamadılar. Gizlediler.”
“CHP gelirse devleti yönetemez” sözlerine de değinen Kılıçdaroğlu, “Bu devleti CHP kurdu. Devleti kuran parti nasıl devleti yönetemez?” cevabını verdi.