Siyaset DYP'den istifa

DYP'den istifa

14.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

DYP'den istifa

DYPden istifa


Batman milletvekili ANAP'a geçti


       ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, DYP'nin siyasi ve teknik kadrolarına yönelik "transfer hamlesi" başlattı. Yılmaz'ın bir süredir görüştüğü DYP milletvekilleri arasında yer alan Batman Milletvekili Burhan İsen, Meclis Başkanlığı'na verdiği dilekçeyle DYP'den ayrıldı.
       İsen'in ANAP'a geçmesiyle DYP'nin parlamentodaki sandalye sayısı 84'e düşerken, ANAP'ınki 88'e çıktı. İsen, TBMM Başkanlığı'na verdiği istifa dilekçesinde "Mensubu bulunduğum DYP'den istifa ediyorum" dedi. Yılmaz, daha önce DYP Kocaeli milletvekili Meral Akşener ile de görüşmüş, ancak ANAP içindeki reaksiyonlar ve Akşener'in net bir yanıt vermemesi nedeniyle bu transfer askıda kalmıştı.
       Başbakanlığı döneminde Çiller'in kurmayları arasında yer alan Sağlık Bakanlığı eski Müsteşarı Aytun Çıray da, Yılmaz'ın danışmanlığına getirildi. Başbakanlık müşaviri olan Çıray'ın, Avrupa Birliği Sekreterliği'nde görevlendirileceği ve doğrudan Yılmaz'a bağlı olarak çalışacağı ifade edildi.
       Yılmaz'ın AB Genel Sekreterliği'ne getirdiği Büyükelçi Volkan Vural da Başbakanlığı döneminde Çiller'in dış politika danışmanlığını yapmıştı. Yılmaz'ın Başbakanlık Müşavirliği'ne getirdiği yine Çiller'in eski danışmanlarından Tolga Atik de AB Genel Sekreterliği'nde görevlendirildi.
       İsen'in parti değiştirmesinden sonra Meclis'teki son dağılım şöyle:
       DSP: 136
       MHP: 127
       FP: 103
       ANAP: 88
       DYP: 84
       BAĞIMSIZ : 6
       BOŞ: 6