Siyaset Ecevit, Gülen’e ‘siper’

Ecevit, Gülen’e ‘siper’

01.03.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ecevit, Gülen’e ‘siper’

Ecevit, Gülen’e ‘siper’


Başbakan Ecevit Tiran'da Fethullan Gülen okullarını ziyaret etti. Ecevit, "Eleştiriyi göze alarak sizi tebrik ederim" derken, Rahşan Hanım müze gezmeyi tercih etti


       Başbakan Bülent Ecevit, Fethullah Gülen cemaatine ait okulları Arnavutluk gezisi sırasında da överken, "Bazı çevrelerce eleştiriyi göze alarak çalışmalarınızı tebrik ederim" dedi.
       Ecevit, dün akşam sona eren Arnavutluk ziyaretinin ikinci gününde Türk azınlıkların temsilcilerini kabul etti. Temsilciler arasında bulunan Gülen'in Arnavutluk'daki 7 okulunun Genel Müdürü İbrahim Aydoğan, mezunlarının Bilkent gibi okullarda üniversiteyi kazandıklarını, öğrencilerin bilgi yarışmalarında önemli başarılar sergilediklerini dile getirdi.
       Ecevit de, "Bazı çevrelerce eleştirilmeyi göze alarak çalışmalarınızı tebrik ederim" sözleriyle yetindi.
       Ecevit'in, hakkında Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel'in de soruşturma yürüttüğü Gülen konusunda kendisini eleştirenlere yönelik sitem dolu teşekkürü dikkat çekici bulundu.
       Başbakan'ın eşi, DSP Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit ise, Aydoğan'ın kendisine okulları gezmesi için yaptığı daveti "Keşke daha önce haberim olsaydı, şu anda vaktimiz yok. Yoksa ziyaret etmek isterdim" diyerek reddetti.
       Aralarında FP'li Bülent Arınç'ın da bulunduğu milletvekili grubu Gülen cemaati okullarını ziyaret etti. Milletvekilleri, öğrencilerin "Keşke Rahşan Ecevit de sizinle birlikte gelseydi onları çok görmek istiyorduk" dediklerini vurguladılar.
       Temsilcilerden Tiran Üniversitesi Türkoloji Bölümü öğretim üyesi Adalet Yavuzer kendisini Ecevit’e, “Cumhuriyetçi, laik ve demokratik bir bayan olarak sizlerle konuşuyorum" diye tanıttı. Yavuzer, “Yunan hükümeti dört günde okul eğitimi için yer hazırlığı yapıyor. Biz daha hazır sınıfımızın badanasını yaptırıp kapısını bile taktıramadık" diye konuştu. Arnavutluk’ta hizmet veren TSK temsilcileriyle de görüşen Başbakan Ecevit, “TSK’nın Arnavutluk’ta hayata geçirdiğiniz projelerle güvenliğe katkısı daha da artacaktır. Her bakımdan çalışmalarınızdan kıvanç duyuyorum ve sizlere teşekkür ediyorum" diye konuştu. Askeri temsilciler, Arnavutluk’ta bazı okulların ve “Mustafa Kemal" adlı bir okulun gereksinimlerinin TSK tarafından karşılandığını anlattılar.

Kitabına toplatma kararı çıktı

       Gökçer Tahincioğlu Ankara
       Ankara 2 No’lu DGM, Fethullah Gülen’in “Fasıldan Fasıla" isimli kitabının toplatılmasına oybirliğiyle karar verdi.
       Gülen ve Nur Cemaati ile ilgili yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, Gülen’in yasadışı yollarla dağıtılan ve yasal yollardan piyasada satılan kitaplarını inceleyen DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, 22 Şubat’ta “Fasıldan Fasıla" isimli kitapta, “şeriat çağrısı" yapıldığı gerekçesiyle, ilk kez bir kitabın “toplatılması" için Ankara 1 No’lu DGM Yedek Yargıçlığa başvurdu.
       Yüksel’in istemini inceleyen Yedek Yargıç Rüstem Çiloğlu, “toplatma" talebinin reddine karar verdi. Yedek Yargıçlığın toplatma kararına, bir üst mahkeme olan Ankara 2 No’lu DGM’de itiraz eden Yüksel’in istemi dün karara bağlandı. Başkanlığını Abdullah Öcalan’ı da yargılayan Turgut Okyay’ın yaptığı mahkeme, kitabın toplatılmasına karar verdi.
       Nil Yayınları tarafından 1995’te basılan kitapta Gülen, cemaatine şöyle seslendi: “Devletler de tıpkı şahıslar gibi doğar, büyür, gelişir ve ölürler. Ne yapılırsa yapılsın tıpkı şahıslar gibi devletlerin ölümü de engellenemez.

Okul yerine müzeye gitti

       Rahşan Ecevit, eşi Fethullah Gülen’in okulunu ziyaret ederken Tiran’daki çeşitli müzeleri gezdi. Rahşan Hanım Gülen okullarına gelmesi için yapılan daveti, “Keşke daha önce haberim olsaydı. Şu an vaktimiz yok" diyerek reddetti.