Siyaset Ege Çetesi:İşkence gördük

Ege Çetesi:İşkence gördük

27.12.1996 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ege Çetesi:İşkence gördük

Ege Çetesi:İşkence gördük

EGE Bölgesi'nde çete oluşturarak 18 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan 21 kişi dün çıkarıldığı DGM'de "işkence gördüklerini" iddia etti. Çete üyelerine silah temin ettiği savunulan emekli Binbaşı Hasan Yekta Keleş ise tipini değiştirerek duruşmaya geldi.
"Cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak"tan altı aydan dört yıla kadar hapis istemiyle İzmir DGM'de yargılanmaya başlayan sanıklar, emniyette verdikleri ifadelerin işkence altında alındığını iddia etti. Keleş kendisine elektrik verildiğini bildirerek suçlamaları redetti. İbrahim Halil Çeker "Bana yapılan işkencenin kanıtlanması için tam teşekküllü bir hastanede biopsi, EMG ve dinamik sintigrafi testlerinin yapılmasını istiyorum" derken İsmet Saydık "Polis; mafya, siyasetçi, polis ilişkilerinden doğan huzursuzluklardan üstündeki baskılardan kurtulmak için bize komplo kurdu" diye konuştu.
1991'den bu yana adam öldürme, adam kaçırma, yaralama, işkence yapma, haraç toplama eylemine karıştığı ileri 46 kişi geçen ay yakalandı. İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamasında, sanıkların bombalama, adam kaçırma, haraç toplama, 18 kişinin öldürülmesi, yedi kişinin yaralanması olayına karıştığı, "istihbarat ve eylem", "mali işler", "mühimmat ve depo sorumluluğu" olmak üzere üç ayrı kola ayrıldığı belirtilmişti. Beş tabanca, dört pompalı tüfek ve 850 mermiyle yakalandığı ifade edilen Bandırma Spor Kulübü eski Başkanı İhsan Kuruoğlu'nun ise çeteye ait Tek - Bay Şirketi'nin eski ortağı olduğu, çeteye lojistik destek temin ettiği iddia edilmişti.