Siyaset ‘Eğer hükümet açıklamıyorsa çağrı yapayım, PKK açıklasın’

‘Eğer hükümet açıklamıyorsa çağrı yapayım, PKK açıklasın’

15.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Güneydoğu’da iş yapan bazı işadamlarının PKK’ya para yardımı yaptığı iddiasını tekrarlayarak, hükümetin elinde bu işadamlarının listesi bulunduğunu iddia etti.

‘Eğer hükümet açıklamıyorsa çağrı yapayım, PKK açıklasın’

Demirtaş, “Hangi AKP’li hangi ihaleden ne kadar pay vermiş onlarda vardır. İstiyorlarsa açıklamasınlar, yok derlerse PKK’ye çağrı yapayım onlar açıklasın” dedi.

Demirtaş başkanlığındaki HDP heyeti, dün Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) ve Alevi Bektaşi Federasyonu’nu (ABF) ziyaret ederek, başkan ve yönecileriyle bir araya geldi. Alevilerin kurumlarının yürüttüğü eşit yurttaşlık mücadelesinin hem kamplaşmayı hem de iç çatışma tehlikesinin giderilmesi açısından önemli olduğunu belirten Demirtaş, “Sokağa çıkma yasaklarının ilan edildiği kentlerle ilgil olarak duyarsız kalmadınız. Alevi toplumunun bu dönemde Alevi örgütlerinin öncülüğünde göstermiş olduğu duyarlılık taktire şayandır” dedi.

Demirtaş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “herkes ifade vermeye gitmeli” çağrısını, “Ortada yargılama yok darbe var. Bunu mimarlarından biri de Bahçeli’dir. Buna evet diyenler tıpış tıpış gidebilir. Ama biz bu darbeye hayır dedik. AKP’nin hukuk komisyonları gibi davranan, Cumhurbaşkanı ile çay toplamaya gidenler bizi nasıl adil yargılayacaklar” sözleri ile yanıtladı.

‘Gerekirse kilitleriz’

Meclis’te görüşülen iç tüzük değişikliği tartışmasına da vurgu yapan Demirtaş, değişikliğin muhalefetin sesini kısmaya dönük olması durumunda kabul etmeyeceklerini söyledi. Demirtaş, “Eğer Ak Parti içtüzüğü tek başına yapmaya kalkarsa parlamentoyu kilitlemeye kadar elimizden gelen her şeyi yaparız” dedi.