Siyaset ‘Ekonomi Paketi içerik olarak boş’

‘Ekonomi Paketi içerik olarak boş’

16.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ekonomi Paketi’ne ilişkin, ‘İçerik olarak boş’ değerlendirmesinde bulundu. Kılıçdaroğlu, vatandaşın asıl derdinin işsizlik olduğunu, esnafın eve ekmek götüremediğini söyledi.

‘Ekonomi Paketi içerik olarak boş’

 

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin MYK toplantısına başkanlık etti. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, açıklanan Ekonomi Paketi’yle ilgili, “Açıkladıkları 23. paket. İçerik olarak boş. Pakette ifade edilenler başarısızlığın da itirafı. Bu pakette işsize iş bulacağız diye bir cümle var mı? İktidar samimi değil. Bu iktidar ne yargı alanında ne ekonomi alanında reform yapamaz” dedi. Kılıçdaroğlu’nun, Seçim Kanunu’nda yapılması öngörülen değişiklikler konusunda da, “Bunca yıldır tek başına iktidarsın. Seçim Kanunlarıyla bu şekilde oynamaya başladıysan artık zaten gidicisindir” şeklinde değerlendirme yaptığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu, “Vatandaş artık insan hakları eylem planıymış, reformmuş bırak düşünmeyi evine ekmek götüremiyor. Esnaf çok dertli. Her dokunduğumuz insanda bunu hissediyoruz. Vatandaşın derdini çözmemiz gerekir” dedi. Toplantıda CHP İstanbul Milletvekili Ahmet Ünal Çeviköz dış politikada yaşanan gelişmelere ilişkin sunum yaparken, Mısır ile ilişkiler de gündeme geldi. Türkiye’nin Mısır ile ilişkilerinin büyükelçi seviyesine çıkartılması gerektiği ifade edildi. Kılıçdaroğlu 18-19 Mart tarihlerinde Çanakkale ve Tekirdağ’da olacak. Kılıçdaroğlu’nun haftaya da Bursa’ya gitmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Mısır’a heyet

Edinilen bilgiye göre CHP, Mısır’a bir heyet göndermek için harekete geçti. CHP bir ay önce Mısır’a bir parlamento heyetinin gönderilmesi önerisinde bulunmuştu. CHP’li kaynaklar bu öneriye ilişkin, “Buna henüz herhangi bir olumlu yansıma şimdiye kadar gelmedi. Biz uzun zamandan beri Türkiye’nin mutlaka Mısır ile diplomatik ilişkilerinin yeniden büyükelçi seviyesine yükseltmesini ve ilişkilerin normalleşmesi gerektiğini savunuyoruz. CHP olarak da daha evvel Mısır’a heyet göndermiştik, 2013 ve 2016 yılında. İlişkilerin hala açılamamış olmasını bir eksiklik olarak görüyoruz. Buna katkı yapabilmek için CHP’nin Mısır’a bir heyet göndermeye hazır olduğunu Mısır tarafına da duyurduk” değerlendirmesini yaptı.

‘Dağ fare bile doğurmamış’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısı sürerken özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

İFLAS İLAMI: İçeriğine baktığımızda çoğu eski plan ve programlardan kopyalanmış. Yani dağ fare bile doğuramamış. Bu belge Erdoğan şahsım hükümetinin iflas ilamıdır.

BAHÇELİ’YE SESLENDİ: (Danıştay’ın andımız kararı) Bu nasıl iş Sayın Bahçeli? Siz, Cumhur İttifakı’ndaki ortağınız bu itiraz dilekçesini verirken ne yapıyordunuz? Cumhur İttifakı’ndan ortaklık kapınca, saraya bekçi olunca sizin için ‘Türküm’ demek, ayıp mı oldu? ‘Doğruyum’ demek, yanlış mı oldu? ‘Çalışkanım’ demek, çarpıklık mı oldu? Ne oldu? Yoksa, ‘Kırmızı çizgileriniz’ artık pembeleşti mi?

Aşının ikinci dozunu yaptırdı

‘Ekonomi Paketi içerik olarak boş’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Kovid-19 aşısının ikinci dozunu yaptırdı. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sıramız geldi ve eşim Selvi Hanımla birlikte, aile hekimimizde Kovid-19 ikinci doz aşımızı da yaptırdık. Tüm sağlık emekçilerimize bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı. CHP lideri paylaşımında, ikinci doz aşısını yaptırırken çekilen fotoğrafına da yer verdi.

Yazarlar